Співпраця між Асоціацією «ААЦА» та учбово-тренувальним центром «Weeze Training Base» продовжується

Співпраця між Асоціацією «ААЦА» та учбово-тренувальним центром «Weeze Training Base» продовжується

Як ми уже інформували раніше, щодо візиту в грудні 2018 року делегацій фахівців аеропортів та авіапідприємств України, які опікуються аварійно-рятувальним та протипожежним забезпеченням до Німеччини на «Weeze Training Base». На сьогодні - це всесвітньовідомий центр з підготовки та тренувань фахівців з аварійно - рятувального та пожежного забезпечення, де тільки за 2018 рік підготовлено більше 20 тис. фахівців з країн Європи, Америки, Азії, які отримали сертифікати відповідно до європейських стандартів та вимог Європейської агенції з безпеки польотів (EASA).

Під час візиту відбулися перемовини президента ААУЦА Петра Липовенка з керівництвом центру, щодо співпраці, членства центру в ААУЦА, допомоги в обладнанні та сертифікації тренувальних полігонів, розробки та впровадження програм підготовки персоналу аварійно - рятувальних команд (АРК) згідно вимог EASA.

За попередньою домовленістю та погодження з керівництвом Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України, з 3 по 5 липня 20019 року, відбувся взаємний візит делегації «Weeze Training Base», в складі якої були представники компанії «Integra» та регіонального аеропорту «Ольштин Мазурія Аеропорт» республіки Польщі.

Організацію проведення заходу взяло на себе керівництво ДСНС України, на чолі з заступником голови Русланом Білошицьким. На зустрічі, яка відбулася в залі засідань колегії ДСНС, були запрошені представники ДСНС, Державіаслужби, Поліції, СБУ, Нацгвардії, аеропортів та авіапідприємств України (вього35 чоловік), які відповідають за організацію, координацію цього напрямку діяльності.

Відбувся діловий конструктивний діалог, обговорювалося питання реального стану підготовки персоналу різного рівня для виконання пожежних та аварійно-рятувальних робіт, при захисті населення, працівників та пасажирів.

З великою зацікавленістю, учасниками були заслухані презентації діяльності та можливості тренувально - учбового центру «Weeze Training Base», яку провів управляючий директор центру Томас Мок, організація аварійно - рятувальних та протипожежних робіт в аеропорту Польщі директор Томас Каліновські, стан організації АРК та захисту населення в Україні-директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Володимир Демчук та заступник начальника Управління організації пожежно - рятувальних робіт Владислав Ковган.

В ході зустрічі, учасники мали можливість задати питання, як керівникам ДСНС і силових відомств, так і представникам іноземної делегації, порівняти підходи та світовий досвід з процедурами в Україні.

Робоча зустріч закінчилася відвідуванням навчального полігону мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України, на якому тренуються та проходять підготовку аварійно рятувальні підрозділи ДСНС та інших відомств. Представники "Weeze Training Base" високо оцінили стан технічного, організаційного та технологічного забезпечення навчального процесу на полігоні, роботу якого презентував його керівник В.Ашкеназе, та надали свої пропозиції по співпраці, щодо організації навчання та укомплектування його всім необхідним обладнанням за вимогами європейських стандартів та EASA.

Іноземним гостям було надано можливість ознайомитись з технічним та методичний забезпеченням підготовки АРК в столичних аеропортах «Київ» та «Бориспіль». В період перебування, гості з великим задоволенням відвідали найбільше пожежне депо в Україні – 25-ту Державну пожежно - рятувальну частину м. Києва, що в Оболонському районі, оглянули пожежно - рятувальну техніку та бойове спорядження, які знаходяться на озброєнні головного Управління, ознайомилися з алгоритмом виїздів до місць виклику та про взаємодію з іншими службами та підрозділами столиці.

Також, іноземним гостям, була надана можливість ознайомлення з експонатами музеїв Пожежної техніки та Державного музею авіації ім. О. Антонова, який входить в 10-ку кращих музеїв світу. На запрошення керівництва компанії «Тітал», делегація «Weeze Training Base» відвідала виробництво пожежних машин в Україні, де відбувся діалог про співпрацю між європейськими виробниками та користувачами пожежних машин та обладнання.

Керівництво ААУЦА щиро вдячні керівництву ДСНС, аеропортам «Київ ім. Сікорського» та «Бориспіль», музеям, ДП Украероруху - за гостинність, створення зручних та комфортних умов, в період перебування іноземної делегації

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!