В діловій та професійній обстановці були обговорені питання, щодо використання та збереження антиожеледних засобів, згідно зі світовими стандартами та нормативами.

Незважаючи на воєнний стан, як результат російської агресії проти України, Асоціація «Аеропорти України» ЦА(ААУЦА) продовжує працювати в штатному режимі, підтримувати своїх учасників та опікуватись актуальними питаннями, які є та можуть виникнути при відновленні авіаперевезень в Україні.

Одне із таких питань обговорювалось 15 листопада 2023 року на засіданні секції «Спецрідини та Антиожеледні речовин» комітету ПММ. В заході гібридного формату (офлайн + онлайн) взяли участь виробники та постачальники антиожеледних засобів, науковці та фахівці, які безпосередньо їх використовують в аеропортах. Обговорення велись на теми діючих нормативно-правових актів та технологій використання, можливостей подовження термінів зберігання авіаційних антиожеледених засобів.

Зазначений захід був розрахований на широке коло фахівців підрозділів аеропортів з наземного обслуговування, аеродромного забезпечення та паливномастильних матеріалів, екологів, а також хендлінгових компаній, організацій та підприємств, діяльність яких пов’язана з антиожеледними засобами, їх зберігання, видача та контроль якості, процедур, технологій де-айсінгу та анти-айсінгу повітряних суден і аеродромних покриттів.

Фахівці, професіонали цього напрямку - колеги ААУЦА, мали змогу сьогодні вичерпно та докладно представити свої презентації та висловити свої думки на низку тем, повʼязаних безпосередньо з типами антиожеледних рідин та реагентів, шляхами подовження термінів їх зберігання, в тому числі, під час призупинення авіаційної діяльності, допуском авіаційних антиожеледних засобів, екологічними аспектами їх використання, основними документами, що регулюють процедури видалення, попередження виникнення зледеніння на поверхні ПС на землі, збору утилізації та регенерації авіаційних антиожеледних речовин, поліпшення охорони навколишнього середовища та інше.

З доповідями та презентаціями виступили директор компанії «ДіАр Енержи Груп», Сергій Єжов, сертифікований інструктор з де-анти-айсингу Олександр Черепанов та завідувач НДІЛ ДЕМЕТ НТУУ "КПІ ім. І. Сікорського" Ірина Шкільнюк.

Захід пройшов інформативно, в дружній професійно-конструктивній обстановці, всі учасники мали змогу долучитись до дискусій як в офлайн, так і в онлайн режимах, всі запитання отримали свої відповіді.

Усі учасники дуже вдячні керівництву ТОВ «Мастер-Авіа» за комфортні можливості проведення засідання, та забезпечення необхідними засобами для безперебійного звʼязку з учасниками в режимі онлайн.

Маємо надію, що наша робота принесе свої результати, аеропорти отримають кваліфіковані консультації, які зменшать збитки, а авіаційні перевезення в нашій країні будуть відновлені, за можливості, в найкоротші терміни.

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!