Фахівці належного рівня підготовки - запорука успіху та безпеки в авіаційній галузі

Фахівці належного рівня підготовки - запорука успіху та безпеки в авіаційній галузі

 

03 червня у залі Вченої ради Національного авіаційного університету відбулась робоча нарада керівників підприємств та громадських організацій авіаційної галузі, тема якої була "Стратегічні шляхи розвитку підготовки фахівців авіаційної галузі"

 

У заході взяли участь Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет (онлайн включення), Перший заступник Міністра освіти і науки України Микола Кизим, заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, заступник Голови Державної авіаційної служби України Ігор Зелінський, керівник Державного підприємства «Украерорух» Андрій Ярмак, а також керівники провідних українських авіаційних підприємств та приватних компаній.

 

Нараду відкрив ректор НАУ Максим Луцький та зазначив, що НАУ має усі складові для того, щоб бути основним науковим, навчальним, профорієнтаційним і дискусійним майданчиком задля втілення стратегії з розвитку підготовки фахівців авіаційної галузі.

 

До наради через онлайн-включенням долучився Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, який готовий до співпраці з кожним з присутніх та підтримає рішення, які будуть сьогодні прийняті.

 

Учасники обговорили шляхи координації роботи між навчальними закладами та роботодавцями, стратегічні завдання авіаційної галузі Україні, інтеграцію украінської авіації у спільний простір ЄС, розвиток міжнародного освітнього партнерства у сфері підготовки авіаційних кадрів.

 

Участь у нараді прийняв президент ААУЦА Петро Липовенко, який в своєму виступі вказав про важливість та шляхи розвитку міжнародного освітнього партнерства у сфері підготовки авіаційних кадрів, а також звернув увагу на рівень і якість підготовки фахівців для авіапідприємств.

 

Керівникам міністерства та університету Петро Липовенко запропонував відпрацювати реорганізацію деяких напрямків підготовки фахівців та освітні програми, які б відповідали світовим стандартам з метою щоб НАУ міг навчати, в тому числі і студентів Європейських краін.

 

ААУЦА є учасником Ради аеропортів Європи (ACI Europe) та може отримати відповідні консультації від уже діючих навчальних закладів Європи, США та Канади. Робота у даному напрямку уже розпочалась та відбувається налагодження зв‘язків задля подальшого обміну досвідом та навчальними програмами підготовки авіаспеціалістів.

 

За підсумками наради, між Національним авіаційним університетом в особі ректора Максима Луцького та Асоціацією «Аеропорти України» цивільної авіації в особі Петра Липовенка було підписано Меморандум про подальшу співпрацю.

 

Також було прийняте рішення про створення профільної робочої групи з питань співпраці між освітянами, ЗВО і роботавцями.

 

До робочої групи увійшли представники НАУ, Державіаслужби та бізнесу.

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!