Спектр соціальних та екологічних проблем сьогодення був розглянутий на засіданні комітету з екобезпеки ААУЦА
Спектр соціальних та екологічних проблем сьогодення був розглянутий на засіданні комітету з екобезпеки ААУЦА
 
20 квітня 2021 року з офісу Асоціації «Аеропорти України»ЦА (ААУЦА) в режимі онлайн Zoom – конференції відбулося засідання комітету з екологічної безпеки (ЕБ) ААУЦА. На засіданні розглянули питання щодо стану екологічної безпеки та її забезпечення в авіапідприємствах.
 
У конференції прийняли участь представники МІУ, Міністерства захисту довкілля, Державіаслужби, Ради Аеропортів Європи (АСІ EUROPE), науковці Національного авіаційного університету (НАУ), фахівці-екологи авіапідприємств, всього близько 40 учасників.
 
Оскільки захист довкілля є одним  з найважливіших, а особливо в авіації, та потребує відповідального  відношення,  проведений захід з таким насиченим порядком денним був актуальним та  корисним.
До уваги учасників були запропоновані наступні питання:
 
1. Управління системою екологічної безпеки в європейських аеропортах.
Доповідач – керівник відділу сталого розвитку Ради Аеропортів Європи (АСІ EUROPE) Марина Білінскі.
 
2. «Управління авіаційним шумом за допомогою новітніх технологій» “Aviation Noise Impact Management through Novel Approaches – ANIMA”.
Доповідач – д.т.н., професор, провідний науковий співробітник НАУ Олександр Запорожець.
 
3. Етапи розвитку програми NOMOS, як інтерактивного інструменту для зацікавлених сторін щодо умов та обмежень забудови на приаеродромній території аеропортів України.
Доповідач – начальник відділу розвитку та екологічної безпеки ДАСУ Світлана Марунич.
 
4. «Критичний огляд та оцінка впливу шуму, практика управління шумом в аеропортах» - «Critical Review and Assessment of Noise Impact».
Доповідач – к.т.н., доцент кафедри промислової та цивільної безпеки НАУ Олена Коновалова.
 
5. Податки на діяльність авіапідприємства, пов’язані з джерелами іонізуючого випромінювання (відповідно вимог підпункту 242.1.5 статті 242 Податкового кодексу України).
Доповідач – голова Комітету з екологічної безпеки ААУЦА, інженер-еколог ДП МА «Бориспіль» Ольга Драч.
 
6. Умови дотримання авіапідприємствами вимог Закону України «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів», як етап реалізації «Плану дій по зменшенню викидів СО2 в атмосферу», розроблений Державіаслужбою.
Доповідач – заступник голови Комітету з екологічної безпеки ААУЦА, Начальник відділу екології КП МА «Одеса» Ольга Тимошенко.
 
7. Екологічні аспекти використання антиожеледних рідин, зменшення впливу протиожеледних реагентів, що використовуються для антикригової обробки ВС та штучних покриттів аеродрому на навколишнє середовище.
Доповідач: Директор Тов Ді Ар Енержи Груп Сергій Єжов.
 
8. Екологічний чинник утилізації та рециклінгу авіаційного транспорту.
Доповідач: д.т.н., професор, науковий керівник УКРНДНЦ хіммотології і сертифікації ПММ і ТР НАУ Сергій Бойченко.
 
9. Рециклінг пластикових відходів.
Доповідач: головний конструктор, доктор  наук в галузі екологічної безпеки, ТОВ "Завод Аэроэнергопром", Білорусь, Віталій Шаблов.
 
Учасники засідання отримали  інформацію  та роз’яснення, відповіді на питання  від спеціалістів з різних напрямків соціальної безпеки та захисту навколишнього середовища, які дозволять фахівцям екологам в авіапідприємствах  професійно та  впевнено організовувати свою діяльність.
 
Захід пройшов в дідовій, конструктивній обстановці. Цікаво та корисно було спілкуватися з фахівцями, які опікуються екологічним майбутнім довкілля нашої країни.
 
Керівництво ААУЦА вдячне спікерам та учасникам  заходу  за професійний підхід до висвітлення актуальних питань екологічної безпеки.
До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!