Захід, який привернув увагу фахівців різних галузей господарської діяльності України
На запрошення ректора Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» (НТУУ КПІ), Михайла Захаровича Згуровського та завідувача кафедри автоматизації електротехнічних та електронних комплексів Сергія Бойченка, керівники Асоціація «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) – президент Петро Липовенко та віце-президент Олександр Франчук взяли участь в урочистій події та поточному науковому життю КПІ.
 
Авіація України зароджувалась саме в КПІ, за участю Ігоря Сікорського, Миколи Артем’єва (учня Миколи Жуковського), Петра Нестерова, Дмитра Григоровича, Володимира Челомея, Сергія Корольова, Олександра Мікуліна, Архипа Люльки та інших, і перші авіатори з будівництва та експлуатації повітряних суден (ПС) є випускниками КПІ, тому, зважаючи на це, ряди фахівців світових лідерів з виробництва ПС Boeing та Airbus поповнюються випускниками КПІ і до сьогоднішнього дня.
 
Урочиста подія почалася з вшанування пам’яті та відкриття меморіальної дошки першому завідувачу кафедри, професору Чермалих В.М., який пропрацював на кафедрі більше 30-ти років. Під його керівництвом були створені й оснащені сучасним обладнанням 8 навчальних і науково-дослідних лабораторій, закладена база для наукових досліджень та навчання. Професор Чермалих В.М. зробив значний особистий внесок у розбудову кафедри автоматизації промислових процесів, яка пізніше була трансформована у кафедру автоматизації електротехнічних та електронних комплексів. З промовами про його роль в розвитку кафедри та інституту виступили ректор та завідувач кафедри. Протягом вшанування пам’яті були присутні дружина та донька професора Чермалих.
Під час зустрічі з ректором НТТУ КПІ Михайлом Згуровським, відбувся обмін думками щодо спільної участі науковців КПІ та авіаторів України в розробці та впровадженні технологій (використання альтернативних, екогогічнобезпечних джерел енергії) в авіаційній галузі. На основі спільних домовленостей був підписаний договір між ААУЦА та НТУУ КПІ про співпрацю, яка передбачає партнерство у різних напрямках наукової, освітньої роботи, стажування, поширення та впровадження нових технологій, проведенні спільних заходів, та інше.
 
Ідучи в ногу з прогресом, та екологічними вимогами до соціуму, керівники та науковці кафедри автоматизації електротехнічних та електронних комплексів в напрямку енергозбереження та розвитку енергоощадних технологій (Бойченко С., Шкільнюк І.), співпрацюючи з Асоціацією водневих технологій, відкрили сучасну стенд-лабораторію на основі автомобілю Тойота з двигуном, що працює за рахунок спалення водневої суміші.
 
Розвиток водневої енергетики вимагає постійних досліджень та інновацій. Вищі навчальні заклади, такі як НТТУ КПІ, створюють необхідні умови для проведення досліджень та розробки нових технологій, які сприятимуть покращенню процесів виробництва, зберігання, транспортування водню та створенню більш ефективних водневих паливних елементів.
 
На презентації лабораторії виступили ректор Михайло Згуровський, директор інституту енергозбереження та енергоменеджменту Оксана Вовк, завідувач кафедри Сергій Бойченко, віце-президент Української водневої ради Олександр Дяченко та представник студенства.
Приємно було зустріти на цьому заході однодумців які опікуються розробкою та стандартизацією авіаційних паливномастильних матеріалів - голову технічного комітету ТК 38 Кочірко Б.Ф. та директора ТОВ «Паливні Технології» Пушака А.П., які займалися розробкою ТУ на авіабензини та присадками для авіапального JET+ та інших.
 
Маємо надію, що традиції наукової школи технічного університету, який є одним із передових ЗВО в Україні та співпраці ААУЦА та КПІ ім. Ігоря Сікорського стануть гарним фундаментом подальшого розвитку та модернізації своєї діяльності.
До всіх публікацій
Інші статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Дивитися всі:
Події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Мотивація сприяє підвищенню професійного рівня м...
03 квітня 2024, 16:30
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!