Новітні технології та сучасне обладнання компанії RENFUL підвищує рівень безпеки авіапасажирів у аеропортах світу.

Новітні технології та сучасне обладнання компанії RENFUL підвищує рівень безпеки авіапасажирів у аеропортах світу.

 

На прохання учасників онлайн засідання комітету з авіаційної безпеки, Асоціації «Аеропорти України» ЦА (ААУЦА), яке відбулося 04.02.2021)  компаніями - учасниками ААУЦА «ВАТЕК» та RENFUL Premier  Technologies було проведено ознайомчу онлайн презентацію програмних продуктів та обладнання для представників авіаційних підприємств України.

 

Під час презентації були обговорені нагальні питання авіаційної безпеки вітчизняних та світових аеропортів, засоби та методики протистояння актам незаконного втручання вдіяльність авіаційної галузі.

 

Учасники погодились, що одним з ключових факторів впливу на авіаційну безпеку є рівень підготовки фахівців, які безпосередньо працюють на доглядовому обладнанні, а саме на рентгено-телевізійних інтроскопах та томографах. Адже навіть з розвитком та впровадженням автоматичних систем виявлення (EDS – Explosives Detection Systems), ці системи залишають рішення щодо певного відсотку складного багажу за людиною – співробітником авіаційної служби безпеки авіапідприємства. Таким чином наявність людського чинника зобов’язує дбати про періодичну підтримку, постійне поліпшення та контроль професійних навичок операторів доглядового обладнання.

 

ВВ ТОВ «ВАТЕК» та RENFUL Premier Technologies представили комп’ютерний тренажер рентгено-телевізійних інтроскопів та комп’ютерних томографів, призначений для навчання і сертифікації фахівців авіаційної безпеки з моделюванням рентгенівських зображень та виявлення заборонених до перевезення предметів – SIMFOX Pro. Тренажер вже впроваджений, успішно експлуатується та отримав надзвичайно позитивні відгуки в низці аеропортів Європи. В Україні такий тренажер був встановлений в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» у 2004 році та впроваджений митниками  України, де показав себе, як ефективний інструмент для підготовки персоналу.

 

Доповідачі компаній ВВ ТОВ «ВАТЕК» та RENFUL Premier Technologies  висловили готовність до співпраці з усіма підприємствами авіаційної галузі щодо постачання, таких систем та постійного технічного супроводу програмного продукту SIMFOX Pro.

 

Окремо було представлено продукт Eye-Fox – комп’ютерна система аналізу рентгенівського зображення та автоматичного виявлення загроз, яка була розроблена для допомоги операторам у виявленні загроз в процесі догляду. Алгоритм Eye-Fox навчений виявляти загрози та сумнівні речі, які можуть бути приховані в рентгенівських зображеннях таких рентгенівських апаратів як Rapiscan Systems, Smith-Heimann, Adani та інші. Eye-Fox пропонується як окремий модуль, підключений до рентгено-телевізійного апарату. Хоча здатність розпізнавання системи Eye-Fox вища за результати які показують оператори, Eye-Fox позиціонується як інструмент для підтримки оператора та має меню, аналогічне інтроскопа. Система була навчена для правильного прийняття рішень оператором під час виявлення загроз. Алгоритм системи постійно вдосконалюється та навчається для виявлення нових загроз та регулярно оновлюється виробником.

 

За кілька днів інтенсивних занять оператори САБ отримують знання, які покращать їх можливості ефективно використовувати наявні рентгенівські технології для виявлення предметів, що становлять загрозу. Крім того, компанія готує фахівців, які будуть залучатися як тренери майбутніх навчальних курсів АБ з аналізу рентгенівських зображень.

 

Першим з авіаційних підприємств, яке почне тестування Eye-Fox вже у першій половині травня, буде Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» - флагман авіації України.

 

Доповідачі компаній ВВ ТОВ «ВАТЕК» та RENFUL Premier Technologies запевнили учасників відео конференції у готовності безкоштовно надати для тестової експлуатації систему Eye-Fox  зацікавленому в новітніх технологіях з цього напрямку діяльності авіапідприємству України.

 

З презентаціями програмних продуктів можна ознайомитись на сайті ААУЦА http://aauca.org.ua  в розділі «Документи»

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!