Плани розвитку та розширення авіаційної інфраструктури України обговорили топ менеджери українських аеропортів, експерти ААУЦА та представники органів центральної виконавчої влади  

Плани розвитку та розширення авіаційної інфраструктури України обговорили топ менеджери українських аеропортів, експерти ААУЦА та представники органів центральної виконавчої влади

 

28 березня 2019року за організації керівництва ААУЦА, директора міжнародного аеропорту «Харків» В.Васильченка, а також за особистої підтримки президента DCH – власника аеропорту та готелю «Premier Palace Hotel Kharkiv» відбулася зустріч керівників аеропортів, авіапідприємств, експертів з авіаційної та аеропортової діяльності  Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА).

 

Захід зібрав більше 30 топ менеджерів та власників аеропортів - учасників ААУЦА, де були представлені аеропорти: МА «Харків», «МА «Київ», МА «Одеса», МА «Дніпрпетровськ», МА «Запоріжжя», МА «Херсон», МА «Вінниця», МА «Полтава», МА «Кривий Ріг» та представників Міністерства Інфраструктури (МІУ), Державіаслужби України (ДАС), ДП «Украерорух».

 

На зустрічі були розглянуті проблемні, наболілі питання відносно розробки та впровадження нормативно - правових та регуляторних актів (НПА), що забезпечують економічну доцільність і привабливість аеропортів, розвиток авіаперевезень в Україні та їх відповідність  Європейським стандартам.

 

Також були обговорені питання створення спеціальних економічних зон на території аеропортів для забезпечення інвестиційної  привабливості аеропортів, здешевлення вартості внутрішніх авіаперевезень, можливість застосування ст. 96 ПКУ для суспільно важливих авіаперевезень, повернення можливості пільгового оподаткування земель, які  перебувають в користуванні  чи оренді аеропортів.

 

З фаховою доповіддю  на тему  міжнародний досвід та  стратегічні фактори розвитку аеропортів,  що створюють основу для привабливості та залучення інвестицій виступив голова комітету стратегічного розвитку та міжнародних відносин ААУЦА Трескунов Є.

 

 Відбулися цікаві презентації та виступи експертів:

  • Денісова Д. - стосовно аналізу розробки та  впровадження НПА;
  • Черепанова О. - критерії безпеки і ефективності організації процесів наземного обслуговування в аеропортах;
  • Кириченка О.  -  обґрунтування лімітів відповідальності аеропорту як елемент управління їх ризиками. Зміни до Постанови №676 Щодо страхування аеропортової діяльності;
  • Шаповала О. («IКUSI,LS.U») - послуги, для інжинірингу та розвитку технологій трансформації бізнесу,  системи, програмне забезпечення та обладнання для авіаперевезень.
  • Фаркаш Г.- ( компанія GET) -  світлодіодне обладнання для промислових об’єктів, термінальних комплексів, освітлювальних мачт.

 

За результатами наради були прийняті відповідні рішення, організація  виконання яких покладена на  ААУЦА, МІУ та  Державіаслужбу.

 

Обговорення актуальних економічних та правових питань життєдіяльності  та взаємовідносин  аеропортів та авіапідприємств, а також суміжних підприємств завершилось екскурсією по об’єктам аеропорту «Харків», в тому числі - терміналу, диспетчерській вежі та центру підготовки пілотів «Ротор», фахівці якого розповіли про підготовку приватних та комерційних пілотів.

 

Учасники заходу мали можливість відчути реальність польоту на учбовому тренажері та безпосередньо на літаку  DIAMOND.

 

Керівництво та учасники ААУЦА  висловлюють  щиру вдячність  власнику та керівництву МА «Харків»  за теплий прийом, діловий підхід до організації та  приділену увагу до кожного з учасників заходу на найвищому рівні.

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!