Авіаційна галузь України не залишається без уваги міжнародних партнерів!
У рамках місії Агентства з торгівлі та розвитку США (USTDA), яка передбачає підтримку критичних транспортних потреб України, проводиться робота щодо підтвердження дворічного гранту для надання технічної допомоги, підготовки фахівців та нарощування потенціалу для підтримки зусиль з відновлення українських аеропортів, обслуговування повітряного руху, а також розвитку торгівлі та експорту між США та Україною. Група експертів з авіаційної промисловості США у співпраці з Асоціацією "Аеропорти України" цивільної авіації (AAUCA) та представниками українських аеропортів відпрацьовує план допомоги у відновленні аеропортів та авіапідприємств України.
На сьогоднішній день, внаслідок російської військової агресії, авіаційній галузі України завдано збитків на більш ніж 2 мільярди доларів США. Значні та критичні частини системи української авіаційної галузі зазнали пошкоджень під час війни, включаючи об’єкти аеропортової інфраструктури та обладнання управління повітряним рухом (ATC).
Готуючись до відновлення діяльності, кожне авіапідприємство України відпрацьовує свій план. Ці плани визначають пріоритетність ключових проектів: відновлення термінальних комплексів, аеродромних об’єктів, а також забезпечення потрібними засобами та спецтехнікою, необхідною для виконання процесів наземного обслуговування. До них належать системи перевірки пасажирів і багажу на АБ, системи обробки багажу, рятувальні та протипожежні транспортні засоби та обладнання для обслуговування повітряних суден (ПС), обладнання для утримання аеродромів в експлуатаційному стані (аеродромні системи - РТО та ССО, снігоприбиральна та інша спецтехніка), системи та обладнання для обробки вантажів, паливо заправні системи та спецтехніка. План також окреслює стратегію відновлення Украероруху - провайдера аеронавігаційних послуг. Крім того, у ньому визначено потреби в навчанні персоналу українських аеропортів та авіапідприємств, який втрачає кваліфікацію через тривале призупинення експлуатаційної діяльності.
«Ми надзвичайно вдячні за зусилля команди UARRP та інших менеджерів та авіаційних фахівців у ​​всьому світі, з якими ми співпрацюємо у короткостроковій та довгостроковій перспективі з питань відновлення авіаційних перевезень з аеропортів України», – сказав пан Петро Липовенко, президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА).
«Сьогодні ми потребуємо підтримки у різних формах, включаючи гранти/пожертви, допомогу спецтехнікою, обладнанням і матеріалами, обмін досвідом і навчання персоналу. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з нашими колегами з усього світу для вирішення цих критичних потреб аеропортів та авіапідприємств», ​​– продовжив пан Липовенко.
Більш конкретну інформацію щодо нагальних потреб можна отримати в AAUCA:
Членами UARRP є:
• Спенсер Дікерсон, екс старший виконавчий віце-президент з глобальних питань Американської асоціації керівників аеропортів;
• Гжегож Биковський; Олена Петренко та Магдалена Павелчик з аеропорту Познань–Лавіца імені Генрика Венявського, Польща;
• Тонік Пеович, екс директор аеропорту в Дубровнику та Загребі, Хорватія;
• The Wicks Group;
• AECOM;
• Маркос Костілла, старший міжнародний службовець Міністерства транспорту США/Федерального управління цивільної авіації США у відставці, і
• Жанна Олів'є, старший керівник аеропорту на пенсії в Управлінні порту Нью- Йорка та Нью-Джерсі.
Для отримання додаткової інформації про UARRP, будь ласка, зв’яжіться зі Спенсером Дікерсоном:
Для отримання додаткової інформації про потреби в українському аеропортовому/наземному обладнанні, будь ласка, зв’яжіться з Асоціацією «Аеропорти України» цивільної авіації (AAUCA):
Така інформація також опублікована в журналі «Airport Internetinel” . Можливо ознайомитись за посиланням: https://www.airportsinternational.com/.../aviation...
До всіх публікацій
Інші статті
Тиск на бізнес, особливо в умовах воєнного часу,...
09 жовтня 2024, 21:00
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Дивитися всі:
Події
Bosch Building Technologies...
11 вересня 2024, 14:00
З ДНЕМ АВІАЦІЇ УКРАЇНИ!...
30 серпня 2024, 17:30
Довгоочікувана зустріч профільних фахівців відбу...
22 серпня 2024, 18:30
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!