Ознайомлення з методами та формами підготовки фахівців аварійно - рятувальних та спеціальних підрозділів згідно світових стандартів та вимог Європейської агенції з безпеки польотів (EASA)
Ознайомлення з методами та формами підготовки фахівців аварійно - рятувальних та спеціальних підрозділів згідно світових стандартів та вимог Європейської агенції з безпеки польотів (EASA)
 
З часу набуття Україною асоційованого членства в ЄС виникли вимоги європейського законодавства щодо впровадження в Україні європейських стандартів та сертифікатів, як до об’єктів, так і до персоналу, в тому числі, із аеропортової діяльності.
 
Наказом Державіаслужби № 849 від 06.11.2017 з 2019 року був впроваджений Європейський Регламент №139 відносно сертифікації аеродромів, де передбачено підготовку персоналу АРК на сертифікованих EASA полігонах, обладнаними усім необхідним, в тому числі і вогнетривкими макетами ПС. Таких полігонів в Україні поки що немає.
 
В рамках співпраці з учасником Асоціації «Аеропорти України» ЦА (ААУЦА) – Training Base Weeze (Німеччина, Дюссельдорф) та за організації ААУЦА з 24.09 по 27.09.2019р. відбувся візит представників ДСНС до тренувальної бази TrainingBaseWeeze.
 
В ході візиту делегація ознайомилась з можливостями навчального центру Weeze, інфраструктурою бази, де проводять підготовку та перепідготовку персоналу з пожежних, аварійно-рятувальних робіт, спецпризначення та поліції. На базі Weeze щорічно проходять підготовку біля 20 тис. фахівців за різними напрямками діяльності силових підрозділів, працюють 120 підготовлених сертифікованих тренерів, які приймають участь в навчальному процесі.
 
Делегації були представлені сценарії практичної підготовки персоналу з пожежних та аварійно-рятувальних робіт, які виконувалися згідно нормативів EASA (рятування приватних пасажирів та гасіння пожежі на повітряному судні).
 
З інтересом та зацікавленістю представники ДСНС ознайомилися з діяльністю виробника спеціальних пожежно-рятувальних автомобілів та обладнання компанії "Kronenburg Wanroij". Композитні матеріали, які використовує компанія для виготовлення кузовів пожежних машин роблять конструкцію антикорозійною, легше та міцніше.
 
Для членів делегації організували ознайомлення з роботою пожежної часини півмільйонного, портового міста Дуйсбург, де ознайомилися з презентацією про діяльність органів управління під час ліквідації наслідків НС, порядок залучення основних та добровільних аварійно-рятувальних підрозділів, підготовку персоналу, відвідали порт з протипожежним кораблем, оперативний центр реагування, оглянули інфраструктуру та обладнання пожежної частини.
 
Наявність добровільних пожежних дружин та рятувальників визвало інтерес учасників, так як така практика співпраці з основними підрозділами в Україні не передбачена.
 
Пожежники – волонтери - особи, що мають фах та пройшли підготовку, залучаються при необхідності до ліквідації пожеж, є поважними і шанованими громадянами міста.
 
При підведенні підсумків візиту, було вирішено продовжити спільну співпрацю з підготовки тренерів за європейськими стандартами, які в подальшому зможуть навчати персонал аварійно - рятувальних підрозділів аеропортів та силових відомств з видачею європейських сертифікатів.
 
Всі учасники делегації дуже вдячні приймаючій стороні за теплий прийом, цікаву та корисну інформацію, поради та гостинність.
 
До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!