Завжди раді проводити корисні та результативні заходи з зацікавленими професійними керівниками - фахівцями своєї справи

Завжди раді проводити корисні та результативні заходи з зацікавленими професійними керівниками - фахівцями своєї справи.

16.04.2019 року в приміщенні та за сприяння Американо – Української Ділової Ради (USUBC), Асоціація «Аеропорти України» ЦА (ААУЦА) та учасник ААУЦА- ТОВ «Уніпром» організували проведення науково - практичного семінару на тему: застосування цементо та асфальтобетонних сумішей при будівництві та ремонті злітно - посадкових смуг (ЗПС) на аеродромах України.

Тема цікава та актуальна , оскільки аеродромні покриття в аеропортах України були збудовані більше 30- ти років тому під повітряні судна (ПС), які експлуатувалися на той час. З часу введення в експлуатацію аеродромних покриттів практично капітальні та поточні ремонти не проводились, за винятком аеропортів які готувалися до проведення ЄВРО – 2012 в Україні.

У роботі семінару, який проходив за ініціативи Бізнес-ради США -Україна (USUBC), взяли участь директор з питань інформації та роботи з членами організації USUBC М. Даценко, представники Посольства США в Україні, Міністерства оборони України, компаній США Gomaco International, Vince Hagan Company, Crafco, CEO International Chem Crete Corp та BAV Corporation, директор ТОВ «Уніпром» П. Айзман (представник компаній США в Україні), керівники аеропортів України, представники проектних і наукових організацій.

Враховуючи сьогоднішні вимоги до стану покриттів та введення в експлуатацію сучасних ПС з відповідними технічними характеристиками, аеродромні покриття вимагають реконструкції відповідно до сучасних нормативно - регуляторних актів та європейських стандартів. 
Змістовні та ділові пропозиції щодо сьогоднішнього стану впровадження новітніх технологій, матеріалів та обладнання при виготовленні та укладці цементобетонних та асфальтобетонних сумішей в своїх доповідях донесли до присутніх представники ТОВ «Уніпром» С.Андреев та ДП «Держдор НДІ» В.Нагайчук.

Щодо можливостей сучасних бетоноукладочних комплексів та установок з приготування цементобетонних сумішей, розповів президент, СЕО компанії «BAV- corporation» (США) Aleksander Baranov.

Також президент , СЕО компанії «International Chem-Crete» (США) Radi Al –Rashed презентував прогресивні рішення, новітні технології, компоненти та добавки для приготування цементобетонних сумішей що використовуються, при будівництві та ремонті, аеродромних покриттів. Присутнім цікаво було послухати реальних практиків, які побудували не одну злітно - посадкову смугу на аеродромах США та Європи, учасники обговорили проблеми забезпечення якості і довговічності, підвищення надійності покрить.

З дискусії та запитань присутніх можливо зробити наступні висновки, що на сьогодні в Україні :
• ще достатньо багато застарілих нормативно - регуляторних актів , які стримують розвиток прогресу в впровадженні новітніх технологій, оперативного прийняття рішень для підвищення якості та прискорення виконання будівельно - монтажних робіт;
• не достатня підготовка та укомплектування будівельних та експлуатаційних підприємств професійним персоналом; 
• На протязі 20 років в Україні відсутнє виробництво якісних дорожніх бітумів, та забезпечення ними виробників асфальтобетону.
За результатами заходу були прийняті відповідні рішення, а саме:
• Звернутися до ЦОВВ (КМ, ВР, Мінрегіонбуд, МІУ, ДАС) щодо прискорення впровадження відповідних нормативно – правових та регуляторних актів щодо проектування будівництва та ремонту аеродромних покрить.
• Звернутися до відповідних структур щоби винайти можливість виробництва в Україні якісних дорожніх бітумів, які використовуються для виготовлення асфальтобетонних сумішей.
• Звернутися до Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України і Міністерства інфраструктури України прискорити впровадження контрактів ФІДІК при будівництві, реконструкції і капітальному ремонті об’єктів транспорту.
• В аеропортах, де застосовані асфальтобетонні покриття, виходячи з світового досвіду, рекомендувати використання щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА) у верхніх шарах злітно-посадкових смуг з асфальтобетонними покриттями.

З метою відпрацювання технології застосування ЩМА в умовах аеродромів України визначити дослідні ділянки покриття ЗПС та руліжних доріжок, де застосувати ЩМА (місця капітального ремонту та перекриття існуючого покриття шаром зносу). Для виконання цих робіт передбачити науковий супровід та технічний нагляд з боку фахівців ДерждорНДІ

ААУЦА та всі учасники заходу висловлюють велику вдячність керівництву українського офісу USUBC та ТОВ «Уніпром» відповідно М.Даценку та П.Айзману, посольству США за надання можливості та сприяння в організації проведення заходу в такому знаковому та комфортному місці.

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Розкриваючи авіаційний потенціал України – маємо...
29 листопада 2023, 10:00
Захід, який привернув увагу фахівців різних галу...
09 листопада 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!