Таке розуміння та співпраця керівників регіону та міста має перспективу відродження авіаперевезень з аеропорту м. Хмельницький

Таке розуміння та співпраця керівників регіону і міста має перспективу відродження авіаперевезень з аеропорту м. Хмельницький.

У цьому впевнилась делегація представників Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) на чолі з президентом П. Липовенко, яка прийняла участь у ІІІ-му Міжнародному економічному форумі «Інвестиційні можливості Хмельниччини».

До відкриття цього заходу делегація ААУЦА ознайомилась з реальним станом об’єктів аеропорту, який уже протягом 10 років немає сертифікатів на авіаційну діяльність та аеродром. Плани будівництва нового аеропорту на початку 80 - х років були грандіозні. В цей період було прийняте рішення щодо будівництва аеропорту на іншій території, де в 1982-1986 роках була побудована злітно-посадкова смуга та інші об’єкти аеродрому. В тому числі, контрольно-диспечерський пункт (КДП) для управління повітряним рухом, закладені фундаменти для інших об’єктів інфраструктури (аеровокзал, котельня, склади та ін.).

На жаль, подальше будівництво було призупинено аж до сьогоднішнього дня. Все прийшло в запустіння та потребує демонтажу. Все це проходило в той час, коли земляки Хмельницького регіону були на відповідальних посадах в законодавчій та виконавчій владі України, а також стали великими бізнесменами.

І тільки сьогодні керівники області: голова ХОДА - Лозовий В. М., голова облради Загородній М. В., міський голова Хмельницька Семчишин О. С., керівники підприємств, компаній, бізнесмени Хмельниччини звернули увагу на такий соціально- економічний об’єкт як аеропорт, виявили бажання відродити його діяльність та запросили фахівців ААУЦА допомогти їм.

В рамках проведення економічного форуму був підписаний чотирьохсторонній меморандум між ХОДА, обласною, міською радами та ААУЦА, щодо співпраці в відродженні авіаперевезень з аеропорту «Хмельницький». Особливо слід відмітити ентузіазм та патріотизм діючого директора аеропорту Сороку Валерія Ростиславовича та бувшого міського голову, а сьогодні голову фонду «Відродження та розвиток КП «Аеропорт Хмельницький» Бухала Івана Васильовича, які прикладають максимум зусиль щодо винайдення фінансування на відродження.

Приклад такої співпраці уже мав місце у відродженні, протягом двох років, авіаперевезень з аеропорту м. Миколаїв, коли керівники МОДА, обласної, міської та районних рад, об‘єднавшись організували фінансування відродження авіаперевезень з Міжнародного Миколаївського аеропорту. Успіхів, дорогі Хмельничани!

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!