Актуальні питання роботи підрозділів ПММ авіапідприємств - в зоні постійної уваги керівництва Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА) та комітету з авіапаливозабезпечення

Актуальні питання роботи підрозділів ПММ авіапідприємств - в зоні постійної уваги керівництва Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА) та комітету з авіапаливозабезпечення

29 листопада 2018 року в Національному авіаційному університеті відбулося засідання комітету з авіапаливозабезпечення Асоціації «Аеропорти України» ЦА.
В засіданні прийняли участь представники Державіаслужби, Державної фіскальної служби, ДП «Укрметртестстандарт», аеропортів, хендлінгових та паливозаправних компаній, всього біля 20 чоловік.

Засідання відкрили президент ААУЦА П. Липовенко та декан факультету екологічної безпеки, інженерії та технологій С. Бойченко.

На засіданні комітету були розглянуті питання:

- Стан впровадження нормативно – правових та регуляторних актів з забезпечення виробничих процесів в підрозділах авіа ПММ та його відповідність європейським стандартам;

- Можливість та методика виконання Постанови КМУ №891 від 22.11.2017р. "Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку" ;

- Зміни в Авіаційних Правилах, до вимог та сертифікації палива, суб’єктів надання послуг з авіапаливозабезпечення.

Присутні з великою зацікавленістю заслухали та обговорили доповіді представників ДФС, ДП «Укрметртестстандарт» щодо технічних можливостей та механізму виконання Постанови КМУ №891.

Представник Державіаслужби - Братус А.В. надав інформацію щодо стану розробки нормативно - регуляторних актів на стадії погодження знаходиться «Керівництва з контролю якості ПММ», яким буде замінено положення наказу №416 ,що на сьогодні, не відповідає європейським нормам.

За результатами доповіді Державного інспектора з авіаційного нагляду за безпекою авіації, хочеться відзначити, що в роботі Державіаслужби відбуваються позитивні зміни у відношенні до розробки нормативно - регуляторних актів європейського зразку.

Представник компанії "Ді Ар Енерджи Груп" С.Єжов цікаво та фахово розповів про антиожеледні рідини українського виробництва, їх сертифікацію, методи візуальної та лабораторної перевірки хімічних та фізичних властивостей гранульованих та рідких антиожеледних реагентів.
Виступ директора УкрНДНЦ хімотології і сертифікації І. Шкільнюк був присвячений оцінці відповідності в сфері авіапаливозабезпечення та оновлення нормативного фонду методів виробництва авіаційних палив та контролю їх якості.
Комітет прийняв наступні рішення:

1. За організації ААУЦА, провести окрему нараду з представниками ДФС, ДП «Укрметртестстандарт», ДАС України за результатом якої надати пропозиції щодо зміни до положень Постанови КМУ №891.

2. Для постійного моніторингу, звернутися до Державіаслужби з конкретною пропозицією надати план впровадження нормативно – правових актів, які регламентують діяльність підрозділів з ПММ авіапідприємств.

Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА, висловлює щиру подяку керівництву та фахівцям факультету екологічної безпеки, інженерії та технологій , особисто декану С. Бойченку за теплий прийом, увагу і доброзичливість, які були проявлені при організації та проведенні засідання комітету.

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!