Щорічне свято авіаторів України - 5-ий міжнародний авіаційний форум «АЕРОКОНГРЕС-2018» відбулося в "Одесі - мамі"!

26-28 вересня 2018р. в Міжнародному аеропорту «Одеса» (новий термінал) відбувся міжнародний авіаційний форум «АЕРОКОНГРЕС-2018!

 Це єдина спеціалізована професійна подія, яка є в авіаційній галузі України, відтворює реальний стан подій та пропонує рішення.

В роботі форуму, який проводиться щорічно в різних містах, а цього року це - Одеса, взяли  участь представники: Кабінету Міністрів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України,  Міністерства оборони, прикордонної та митної служби, депутати ВР, власники аеропортів (представники обласних, міських громад), а також  зарубіжні гості - близько 250 чол.

Захід висвітлювали біля 20 центральних та місцевих ЗМІ.

Відкрив цей грандіозний захід авіаційної спільноти президент Асоціації "Аеропорти України" цивільної авіації  (ААУЦА) Петро Липовенко.

Генеральний директор аеропорту «Одеса» Павло Прусак представив новий фірмовий стиль аеропорту, який в найближчому майбутньому буде обслуговувати 1 тис. пасажирів на годину або близько 3 млн. пасажирів на рік, а новий логотип аеропорту у вигляді стилізованої морської хвилі гармонує з дахом терміналу та повторює напис, що так звично чути змалку і асоціювати з цим містом - "Одеса - мама".

 Головні теми форуму:

  • Міжнародний досвід розвитку аеропортів;
  • Потенціал розвитку авіаперевезень в аеропортах України.
  • Авіаційні зв'язки України та ЄС.
  • Сучасні інновації в розвитку аеропортів
  • Використання новітніх технологій, спецобладнання та спеціальної техніки в технологічних процесах обслуговування в аеропортах.

 

У програму авіафоруму було включено: привітання всіх учасників та гостей, виступи  та презентації представників ЄС в Україні, керівників провідних  аеропортів Європи, нагородження переможців конкурсів ААУЦА, ознайомлення з експозицією виставкових стендів компаній учасників, а також по закінченню незабутня гала-вечеря.

На полях авіаційного форуму "АЕРОКОНГРЕС 2018" відбулося ряд заходів (Правління ААУЦА та загальні збори учасників) на яких були прийняті важливі рішення подальшої діяльності ААУЦА, інформація про які буде надана пізніше.

Вже стало традицією на таких заходах підводити підсумки роботи, визначати переможців призерів конкурсу "АЕРОПОРТ РОКУ", який щорічно проводить ААУЦА. Переможцями стали:

- серед аеропортів України  (у номінації більш як 300 тис обслужених пасажирів в рік )  міжнародний аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського,

 - серед аеропортів України  (у номінації менше 300 тис обслужених пасажирів в рік) 

Міжнародний аеропорт «Херсон».

- у номінації «Аеропорт – 2018. Лідер динамічного розвитку» визнано кращим Міжнародний  аеропорт  «Одеса», як  авіапідприємство, що без зупинки авіаперевезень  проводить масштабну реконструкцію, розбудовує нові  інфраструктурні об’єкти, основні - це аеродром (ЗПС, ССО, радіонавігація, метео забезпечення) та пасажирський термінал, залучає інвестиції для будівництва, впровадження нових технологій та придбання обладнання.

 Серію виступів присвячено міжнародній співпраці авіапідприємств, факторам для сприяння залученню інвестицій та пільгового кредитування, структурі нормативно - правової та регуляторної політики, світовому досвіду, потенціалу авіаперевезень в Україні, а також досвіду будівництва покриттів, в тому числі, ЗПС з цементобетону (технологія Gomaco), утримання  в експлуатаційному  стані інфраструктури.

 

Так, фахівці авіаційної сфери представили низку презентацій та доповідей, в яких показані ефективні рішення в ІТ, сферах інженерних мереж, авіабезпеки, розвитку аеропортової діяльності. 

На жаль, такий захід не зовсім зацікавив керівництво профільних Мінінфраструктури і Державіаслужбу, які знали за пів - року щодо проведення таких заходів, але не винайшли можливості прийняти в них участь. Це ще раз викликало розчарування присутніх.

Представники іноземних  організацій та авіапідприємств Європи, а саме  представники Європейського Союзу в Україні, АСІ -Europe, СЕО аеропорту "Хітроу" (Лондон) винайшли таку можливість, а українські керманичі - ні, мабуть нема про що звітувати.

«АЕРОКОНГРЕС-2018» став значним унікальним заходом в житті людей, які живуть авіацією.

 Учасники події були вдячні організаторам та спонсорам заходу і сподіваються на нові зустрічі в  рамках АЕРОКОНГРЕСУ, які збагатять новим практичним досвідом.

Такий захід збережеться в пам`яті кожного, хто був присутнім на форумі.


До нових зустрічей дорогі професіональні, відповідальні патріоти авіації!

 

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!