Результативна робота комітету, радість переможців конкурсу з авіаційної безпеки (АБ)!

Результативна робота комітету, радість переможців конкурсу з авіаційної безпеки (АБ)!

30 серпня 2018 року в пасажирському терміналі «Миколаївського міжнародного аеропорту» відбулося засідання комітету з АБ та  конкурс професійної майстерності інспекторів - операторів з авіаційної безпеки (АБ) на почесне звання «Кращий за професією з АБ», який організувала Асоціація «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА).

В засіданні прийняли участь керівники- фахівці з авіаційної безпеки аеропортів та авіапідприємств, керівники департаменту з АБ Державіаслужби, представники: силових відомств, які співпрацюють по забезпеченню АБ в авіації, компаній які виробляють обладнання та системи для АБ, всього біля 40 чол.

Засідання відкрив президент ААУЦА Петро Липовенко, який розповів про діяльність ААУЦА протягом року, плани керівництва на поточний рік, а також звернув увагу присутніх на діяльність керівництва та персоналу, які забезпечують авіа безпеку в авіапідприємствах України, на проблемні питання та задачі, які стоять перед комітетом з АБ. 

Оскільки голова комітету Мізюк В.В. перейшов на робот у в ДАС та не в змозі виконувати дані обов’язки. Члени комітету одноголосно обрали голвою комітету Загній Тетяну Володимирівну - директора Європейського регіонального навчального центру ІСАО з безпеки в авіації.

Присутні з великою зацікавленістю заслухали доповідь державного інспектора з нагляду за безпекою авіації департаменту з АБ Державіаслужби – Римми Оскілко, яка відповіла на запитання та прийняла пропозиції учасників заходу.

 

 Комітет розглянув питання  порядку денного та  прийняв рішення звернутись до департаменту з АБ ДАС листом, де рекомендувати  роз’яснити деякі положення нормативно-правових актів (НПА), які є чинними та в проектному варіанті.

 

Були заслухані презентації компаній - постачальників та виробників засобів та обладнання для забезпечення АБ:

-  ТОВ "Медінжиніринг" (Україна) - працює в сфері забезпечення комплексної безпеки держави, організацій, підприємств і громадян

- «TSK» (Україна) - виробляють охоронні пломби, здатні надійно захищати власність, інтереси людей і компаній в усьому світі;

- Nuctech Company Limited (Китай), що пропонує обладнання та системи для  перевірки транспортних засобів, перевірку багажу та посилок, перевірку персоналу, виявлення вибухових речовин та наркотиків, перевірку рідини, моніторинг радіоактивних речовин, опромінення та інтегровані рішення.

Головну нагороду Конкурсу – Кубок ААУЦА, виборювали команди аеропортів: Міжнародного аеропорту "Київ" ім. Сікорського, Міжнародного аеропорту «Одеса», міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, міжнародного аеропорту «Херсон», міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

За результатами змагань у трьох номінаціях, Кубок Асоціації «Аеропорти України» ЦА отримала команда інспекторів - операторів уже другий рік поспіль ДП МА «Львів» ім. Данила Галицького, які набрали найбільшу кількість балів та зайняли перше місце - абсолютний переможець.

 

 Керівник та члени команди переможців:

 

Крик Василь Миколайович- Відповідальний інспектор з авіа безпеки;

 

Оператори ТЗК на безпеку:

  • Савончук Зоряна Ярославівна
  • Лібер Володимир Ігорович
  • Філь Тарас Володимирович
  • Семенович Світлана Михайлівна



Друге та третє місце, відповідно, вибороли команди: міжнародного аеропорту "Київ" ім. Сікорського, міжнародного аеропорту «Одеса» (ТОВ «МА «Одеса»),


Команди – переможці Конкурсу нагороджені Почесними грамотами  та грамотами Асоціації «Аеропорти України», їх учасникам присвоєно почесне звання «Кращий за професією з АБ», вручено цінні особисті подарунки.

Переможців Конкурсу тепло привітали – керівники Асоціації «Аеропорти України» ЦА, колеги, директор «Миколаївського міжнародного аеропорту», заступники директорів аеропортів з авіаційної безпеки.

Конкурс показав належний професіональний рівень підготовки інспекторів-операторів з АБ всіх учасників, знання нормативно правових актів та професійні навички в роботі з доглядовим обладнанням, досконале володіння питаннями технологій, забезпечення догляду на АБ при проходженні пасажирів через пункт контролю .

Проведений Конкурс є стимулом заохочення інспекторів - операторів підрозділів авіаційної безпеки аеропортів до високоефективної роботи на різних типах обладнання, розповсюдження передового професійного досвіду, психологічної стійкості та дотримання технологій. Для інспекторів - операторів Миколаївського аеропорту, які поки що не мають перевезень пасажирів, була чудова нагода перейняти досвід інспекторів провідних аеропортів України.


Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА висловлює щиру вдячність директору "Миколаївського міжнародного аеропорту" Барні Ф.П. за надану можливість проведення Конкурсу на базі терміналу.

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!