20 червня 2018 року відбулося засідання Правління Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) в ОКП «МА Рівне».

20 червня 2018 року відбулося засідання Правління Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) в ОКП «МА Рівне».

У засіданні Правління взяли участь члени Правління(12 із 15), голови комітетів та учасники ААУЦА.

На засіданні, яке пройшло конструктивно, в діловій і невимушеній атмосфері, були розлянуті питання участі ААУЦА у підготовці та впровадженні нормативно правових актів (НПА), які стосуються аеропортової діяльності, а саме : 
 «Стратегія розвитку транспорту, авіації, аеропортів до 2030року» 
 Постанова КМУ від 06.09.2017 №676 «Про затвердження порядку і правил обов’язкового авіаційного страхування» 
 АП «Порядок доступу до ринку наземного обслуговування»
 АП «Порядок установлення аеропортових зборів та тарифів в аеропортах України»

Присутні члени Правління повністю підтримали позицію керівництва ААУЦА щодо створення НПА за європейськими принципами (інкорпорування), які викладені у відповідних Директивах та регламентах ЄС.

Також було звернуто увагу, що на сьогодні, «Державна цільова програма розвитку аеропортів на період до 2023року», затверджена постановою КМУ від 24.02.2016 № 126 не виконує повністю своїх функцій, а застосовується вибірково, як інструмент фінансування окремих об’єктів.
Правління розглянуло питання прийому та виключення із учасників ААУЦА.

З доповіддю та презентацією про діяльність своїх компаній виступили представники компаній:

1. «Kilfrost Europe» - Дмитро Дмитрієв, про діяльність компанії щодо виробництва та відпрацьовання логістики постачання анти-ожеледних рідин для обробки повітряних суден (ПС) та аеродромних покриттів з нового заводу компанії в м. Антверпен.

2. ТОВ «Авіейт» - Володимира Бояренка та Віктора Атаманенко щодо пропозицій для аеропортів та авіапідприємств:

 Поставка і обслуговування GSE - обладнання «Tronair»,
 Систем оброблення вантажів «Alstef»
 Системи та рішення для упаковки вантажів Ergopack
 Мобільні підйомники для обслуговування
 Програмне забезпечення для управління виробничими процессами в аеропортах та авіапідприємствах від розробників

3. "Training Base Weeze" (Німеччина) –презентація діяльності якої була заслухана на семінарі, що проводився з фахівцями аварійно рятувального забезпечення польотів.
Рішенням Правління компанії було прийнято в учасники ААУЦА.

Правління розглянуло питання виключення з ААУЦА за невиконання Статутних вимог, не участь у заходах, які проводить ААУЦА та втрата довіри в учасники ААУЦА, як ненадійного партнера, було принято рішення щодо виключення з учасників ААУЦА :

ТОВ «Холлі Індастріз» - генеральний директор Катющенко О.М.,

ТОВ «НТТ Енергія» - генеральний директор Потоцький В.І.

У зв’язку з тимчасовим припиненням авіаційної діяльності, згідно з заявою було прийнято рішення призупинити участь в ААУЦА компанії ТОВ «Одісей Тріп Супорт Європа».
Також була розлянута заява ДП МА «Бориспіль» щодо участі в ААУЦА відносно якої було прийняте відповідне рішення та доручення президенту ААУЦА.

Винести попередження про можливість виключення із Асоціації у разі невиконання вимог Статуту Асоціації протягом другого кварталу 2018 року наступним учасникам: ТОВ «АЗБІ», «LAS-1» (Латвія), ТОВ «ПБМ-ГАЗ»

Після засідання учасники оглянули об’єкти аеропорту та спецтехніку, яка використовується для наземного обслуговування та утримання аеродрому в експлуатаційному стані. В результаті огляду було встановлено,що аеродромні покриття та обладнання знаходиться в задовільному стані та потребує деяких робіт з відновлення маркування аеродрому, огорожі аеродрому, придбання спецтехніки та обладнання для наземного обслуговування. Незважаючи на 20-річний період відсутності виділення коштів на експлуатаційне утримання, покриття знаходиться у задовільному стані, можна сказати, що вона краще серед регіональних аеродромів, які були збудовані в аналогічний період.

Всі ці пропозиції були доведені до керівників облдержадміністрації та обласної ради - власника аеропорту.

Правління ААУЦА висловлює щиру подяку колективу та керівництву ОКП Міжнародного аеропорту "Рівне", особисто директору Насинюку І.Ф. та його заступнику Сєрих І. В.за теплий прийом, увагу і доброзичливість та гостинність, які були проявлені ними при організації та проведенні заходу.

 
До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!