Ми вкотре впевнились, що вся авіаційна спільнота світу підтримує Україну.

Асоціація «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) з 2014 року є повноправним членом Міжнародної Ради Аеропортів Європи (АСІ Europe), учасниками якої є більше 500 аеропортів та їх партнери (авіакомпанії, розробники та виробники обладнання, аналітики та проектанти, хендлінгові та паливні компанії).

Минулого тижня 22-24 червня в римському аеропорту «Фюмічіно» відбувся 32-ий Конгрес та Генеральна Асамблея  АСІ Europe, куди також були запрошені й представники України - члени АСІ Europe, а саме ААУЦА, МА «Бориспіль», МА «Одеса» та МА «Харків». 

 

Важливо та повчально було послухати звіт представників АСІ Europe, менеджерів авіаційної галузі щодо відновлення діяльності після кризового періоду, пов’язаного з пандемією COVID-19 та іншими факторами. 

Відкриваючи 32-й щорічний конгрес і Генеральну асамблею ACI Europe в Римі, генеральний директор Олів'є Янковец описав шляхи виходу європейських аеропортів з кризи, спричиненої пандемією COVID-19, а також звернув увагу учасників на критичну ситуацію в Україні, яка пов’язана з військовою агресією росії.

Статтю на тему виступу Олів'є можна прочитати у доданих файлі.

Привернули увагу та викликали розуміння, співчуття та підтримку учасників заходу виступи представників української делегації, до складу якої входили: генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Олексій Дубревський, комерційний директор МА «Одеса» В’ячеслав Чеглатонєв та президент ААУЦА Петро Липовенко, які висвітлили інформацію стосовно подій, що відбуваються сьогодні в Україні, стану інфраструктури, в тому числі і аеропортової та дій керівництва країни та авіапідприємств по відродженню діяльності після перемоги над російським агресором, який приніс горе, розруху та біль в нашу країну.

Більш конкретну інформацію можна подивитись в додатках.

Після чого, майже всі наступні виступаючі тим чи іншим способом вживали наступні слова, що описують ситуацію в Україні: російська військова агресія, пошкодження, руйнування, співчуття, підтримка, допомога.

Також на заходах керівництвом АСІ була надана інформація, що за пропозицією ААУЦА, на безкоштовній основі в члени Міжнародної Ради Аеропортів Європи були прийняті наступні аеропорти України:  МА «Київ» імені І. Сікорського, МА «Львів» імені Д. Галицького, МА «Чернівці» їм. Л. Каденюка, МА «Запоріжжя», МА «Дніпро», МА «Миколаїв» та МА «Івано-Франковськ». Цю новину слухачі підтримали тривалими оплесками. Також мали місце конструктивні кулуарні бесіди членів української делегації з керівництвом АСІ Europe та багатьма учасниками заходу, під час яких ми відчували щире співчуття нашій трагедії та слухали пропозиції щодо допомоги. 

Ми, в свою чергу, висловлювали глибоку вдячність за розуміння та підтримку нашої боротьби з російським агресором, маючи надію на спільну перемогу в найближчому майбутньому.

Додаток 1. Стаття на тему виступу Олів'є.

Додаток 2. Презентація Петра Липовенка.

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!