Цікава зустріч в патріотичній обстановці.

В такий непростий для України час, завдяки організаційним здібностям керівництва Наукового центру превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. Л.І. Медведя, на чолі з його директором, доктором медичних наук, професором, заслуженим лікарем України Миколою Проданчуком, та керівництва ПП «171 Чернігівський ремонтний завод», учасник ААУЦА, Олександра Матвійця та Дмитра Колесника, за участю президента ААУЦА Петра Липовенка, 20 січня 2022 року відбулася зустріч учасників Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) з представниками дипломатичних установ із країн Східної Європи та Європейського Союзу у дуже колоритному і знаковому місці – галереї «ЕКОГІНТОКС», яка знаходиться в вище згаданому закладі.

Усіх учасників заходу здивувала обізнаність доктора Миколи Проданчука з історичними подіями, їх учасниками, на чолі з гетьманами та князями, за висловом представника ЄС, багатьом гідам історичних закладів треба повчитися.

Тут постійно діє виставка «Військо Руси-України на захисті Батьківщини та Європи», вона складається з робіт батального живопису Заслуженого художника України Андрія Холоменюка, які виконані в унікальній авторській техніці.

Виставка стала результатом діяльності «Студії військово-історичного мистецтва України», яку створила група однодумців у 2005 році. 

Картини зображують переможні битви нашого українського війська, створювались на основі кропіткої розвідки, кожен період досліджувався у історичних і художніх матеріалах, вивчалися експонати музеїв.

Картини ілюструють героїчні подвиги наших предків, зокрема у битвах на Синіх Водах 1362 року, під Грюнвальдом 1410 року, під Оршею 1514 року, під Хотином 1621 року, під Конотопом 1659 року. Це все – переможні сторінки війська Руси-України на  захисті рідної землі та Європи, які має знати кожен.

Після огляду експозицій та експонатів, відбулося обговорення взаємовідносин між компаніями країн ЄС, представники яких взяли участь у заході, та керівництвом ААУЦА. В основному це компанії з Польщі, Фінляндії, Чехії, Словаччини, Туреччини, Естонії, Литви та Латвії, які є виробниками спецтехніки, обладнання, аеродромних систем (РТО, ССО, МЕТЕО) для функціонування аеропортової інфраструктури. Також відбулися перемовини з керівництвом центру на предмет проведення заходів ААУЦА в цій знаковій галереї, а ще можливість виїзної виставки картин в терміналах аеропортів, на що була отримана позитивна відповідь.

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Розкриваючи авіаційний потенціал України – маємо...
29 листопада 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!