ПРИЙНЯТІ НА ЗАСІДАННЯХ КОМІТЕТІВ АСОЦІАЦІЇ «АЕРОПОРТИУКРАЇНИ» ЦА (ААУЦА) РІШЕННЯ ЗНАХОДЯТЬ ПІДТРИМКУ ТА ПРИЙМАЮТЬСЯ ДО ВИКОНАННЯ.

ААУЦА не раз піднімала питання щодо недосконалих, застарілих нормативно-правових актів (НПА) в різних напрямках аеропортової діяльності. На сьогодні, деякі НПА використовуються ще з часів СРСР. Так, починаючи з 2018 року комітет аеродромно-технічного забезпечення розглядав дане питання, а на останньому засіданні, що відбулося 16 червня 2021 року, прийняв рішення про звернення до ЦОВВ щодо розробки та впровадження національного стандарту по проектуванню, будівництву та експлуатації аеродромів та аеродромних комплексів. Маємо приємну новину, що за ініціативи ААУЦА, Міністерство розвитку громад та територій винайшло можливість фінансування і наразі робоча група, що складається переважно із учасників ААУЦА (фахівці Національного авіаційного університету, ТОВ «Уніпром», ТОВ «ДС Аеро», ТОВ «Київаеропроект»), приступила до розробки цього важливого документу.

На засіданні комітету авіапаливозабезпечення, яке пройшло 30.09.21р. обговорювалось питання щодо відсутності Державних національних стандартів з контролю якості авіаційних палив ТС та РТ, на заміну виданих ще в СРСР, які згідно рішення Уряду, перестануть діяти з 01.01.22р.

За рішенням комітету ААУЦА була створена робоча група з фахівців ПММ НАУ та аеропортів України, які підготують необхідні пропозиції, щодо пріоритетності розробки нормативно-технічної документації. Голова Технічного комітету (ТК-38) при Міністерстві Економіки, який здійснює функції технічного регулювання та стандартизації у сфері нафтопродуктів - Богдан Кочірко запевнив, що очолюваний ним Технічний комітет опрацює наданий перелік та не допустить відсутності у експлуатантів авіапідприємств діючих стандартів та нормативно-технічних актів.

На жаль, учасники засідання комітету з авіапаливозабезпечення не отримали відповіді від представників Державіаслужби України (ДАСУ) про терміни впровадження Авіаційних Правил (на заміну Наказу ДАСУ №416 від 14.06.2006р.) щодо забезпечення заправки повітряних суден паливно-мастильними матеріалами і технічними рідинами в авіапідприємствах.

Сподіваємося, що підписана 12.10.2021р., Угода про спільний авіаційний простір (САП) між Україною та ЄС прискорить розробку та впровадження відсутніх НПА.

До всіх публікацій
Інші статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Дивитися всі:
Події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Приємні відчуття від зустрічі та перспектив спів...
19 лютого 2024, 08:30
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!