В діловій конструктивній обстановці відбулося обговорення стану та проблемних питань в АВІАПАЛИВОЗАБЕЗПЕЧЕННІ авіапідприємств України.

  30.09.21р. в гібридному форматі – офлайн та онлайн режимах відбулося засідання комітету з Авіапаливозабезпечення Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА), в якому прийняли участь близько 60 учасників, серед яких фахові представники Мінпаливенерго, Державіаслужби України, виробників ПММ, спецрідин, обладнання, матеріалів та компаній які надають послуги в сфері паливозабезпечення в аеропортах, керівники служб та підрозділів аеропортів, провідні спеціалісти організацій та підприємств, діяльність яких пов’язана з авіапаливозабезпеченням в аеропортах, підготовкою персоналу (навчальних центрів), розробники технологій (НТД).

  На заході було розглянуто низку вважливих та актуальних питань, а саме:

1. Стан нормативно-правового та технічного забезпечення виробничих процесів в підрозділах авіапаливозабезпечення авіапідприємств України та їх відповідність Європейським стандартам.
2. Європейський досвід забезпеченя заправки ПС в аеропортах.
3. Особливості підготовки служб ПММ та ПЗК до роботи в ОЗП.
4. Забезпечення ПММ та спецрідинами (в тому числі протиожеледними), контроль якості та відповідність стандартам та вимогам.
5. Впровадження новітніх технологій та альтернативних, екологічно безпечних палив для ПС.
6. Підготовка та перепідготовка персоналу для підрозділів ПММ в авіапідприємствах.
7. Страхування потенційно небезпечних об′єктів критичної інфраструктури.

 

  За результатами дискусійного обговорення вищевказаних питань, в ході засідання комітету АПММ були прийняті наступні рішення:


1. Для аналізу стану нормативно-правової забезпечення процедур заправки ПС його відповідності світовим стандартам, визначення необхідності та послідовності розробки та впровадження необхідних НПА, створити робочу групу, в яку б увійшли фахові представники усіх зацікавлених сторін.
2. Підготувати звернення до Міненерго, Мінекономіки та МІУ щодо необхідності розробки національних стандартів на ПММ, мастила та рідини які використовуються в авіаційній галузі та їх фінансування.
3.Звернутися до Міністерства освіти і науки, ректора НАУ, щодо необхідності відновлення підготовки професійних кадрів у сфері ПММ в структурі факультету авіаційної наземної техніки (АНТ).
4. Доповіді та презентації учасників засідання опублікувати на ресурсах ААУЦА.

  Учасники заходу дуже вдячні керівництву аеропорту «Київ» ім. І. Сікорського за можливість проведення заходу в комфортних умовах із дотриманням правил карантинних обмежень.

  Сподіваємось, що обговорені проблемні питання, за підтримки відповідних міністерств та технічного комітету «ТК 38» будуть вирішені, а пропозиції учасників заходу – реалізовані!

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!