В період інтенсивної підготовки до осінньо-зимового періоду (ОЗП) відбулася дружня, професійна розмова фахівців, що відповідають за енергозабезпечення авіапідприємств України

19 серпня о 10:00 в терміналі «В» Міжнародного аеропорту «Київ» ім. І. Сікорського відбулося засідання енергетичного комітету Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА).

Захід проводився у двох форматах: режимі Zoom конференції та офлайн. В загальній кількості, на засіданні були присутні близько 35 учасників (представники аеропортів та авіапідприємств, компаній що генерують, постачають та  споживають електроенергію, представники виробників обладнання, матеріалів для енергозабезпечення, а також Міністерства енергетики, ДТЕК,  компаній з проектування, будівництва та реконструкції об’єктів енергозабезпечення).

Учасники заходу обговорили питання, що стосуються стану енергозабезпечення аеропортів, впровадження процесів енергоефективності в авіапідприємствах при проектуванні, будівництві, модернізації об’єктів, впровадження новітніх технологій при організації освітлення  інфраструктури аеропортів, енергозабезпечення окремих віддалених аеродромних об’єктів, які гарантують безпеку польотів з використанням альтернативних джерел живлення та взаємовідносин з постачальниками електричної та теплової енергії.

Представники компанії «Гет Груп Україна» Лілія Гвоздьо та Сергій Матковський в режимі онлайн представили змістовну інформацію щодо своєї діяльності у вигляді презентації і відео, і запропонували можливість створення пілотного проєкту для освітлювальних систем одного з аеропортів України.

Також на засіданні була можливість переглянути та прослухати презентацію представників ТОВ «ЯСНО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ» (ДТЕК) щодо сервісів, які  вони пропонують. Компанія надає послуги в умовах енергосервісних договорів, що передбачають виконання комплексних енергоефективних проєктів під ключ за рахунок інвестиції компанії. Цікаво що відбувається повернення інвестицій виключно за рахунок досягнутої економії енергоресурсів, що дозволяє клієнтові не нести додаткових витрат.

Важливою подією стало обрання нового голови та заступника голови Комітету Енергетики, якими стали Земляний Олександр Євгенович головний енергетик ТОВ «МА Одеса» та Кондратюк Олександр Іванович головний енергетик ДП «МА Бориспіль» відповідно.

Окрему подяку хочеться висловити Міжнародному аеропорту «Київ» імені І. Сікорського за надання можливості проведення заходів ААУЦА у комфортних і технічно забезпечених умовах.

Сподіваємося на подальшу співпрацю з ведучими компаніями діяльність яких пов’язана з енергетикою, також що захід пройшов цікаво та корисно з очікуваними ефективними результатами.

Пропозиції та презентації компаній, що були розглянуті на сьогоднішньому засіданні, в подальшому будуть висвітлені на медіа ресурсах Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації.

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!