Нарешті дочекались повернення до плану реалізації Національної транспортної стратегії в частині електронного документообігу вантажних авіаперевезень.

23 липня в Міністерстві Інфраструктури (МІУ) відбулася нарада з питань удосконалення функціонування пунктів пропуску через державний кордон України в рамках обговорення Плану реалізації Національної транспортної стратегії. Від Асоціації «Аеропоти України» Цивільної Авіації (ААУЦА) були присутні віце-президент Олександр Франчук та експерт з цього питання Віктор Яценко.
ААУЦА на своїх заходах не раз розглядала питання систем електронного документообігу щодо авіаційних перевезень вантажів, які уже давно впровадженні в країнах Європи. Були створені міжвідомчі робочі групи за участі представників митниці, прикордонників, авіаперевізників та брокерських бюро, які обговорювали шляхи та можливості впровадження цих нормативно-правових актів в Україні.

При формуванні Національної транспортної стратегії України ААУЦА надала пропозиції щодо впровадження стандартів та технологій електронного управління всім етапами логістичного ланцюга для авіаційних вантажів та пошти та впровадження електронного документообігу, на базі
спільної програми ІАТА та ФІАТА щодо авіаційних перевезень вантажів
"IATA-FIATA Air Cargo Program", а також супутніх проектів ІАТА (e-freight,
e-Air Waybill, eAWB360 та eAWBLink).

За результатами наради було вирішено розрахувати бюджет впровадження електронного документообігу, а потім визначити аеропорт, як пілотний проект, для початку впровадження. Особливо це актуально зараз, коли процедури оформлення в період пандемії та карантинних обмежень необхідно переводити в онлайн режим та проводити в електронний спосіб.

Маємо надію, що процес впровадження сучасних процедур оформлення вантажних перевезень буде відновлено та завершено найближчим часом.

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!