В продовження інформаціі про перший масштабний офлайн захід з початку настання пандемії COVID-19 - засідання аеродромно-технічного комітету Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА)
В продовження інформаціі про перший масштабний офлайн захід з початку настання пандемії COVID-19 - засідання аеродромно-технічного комітету Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА).
 
Захід відбувся 16.06.21р. в Національному авіаційному університеті (НАУ) та зібрав близько 70 учасників.
Нагадаємо, що напередодні був підписаний Меморандум про співпрацю між НАУ та ААУЦА, згідно якого і в подальшому планується проводитись плідна сумісна робота у напрямку розвитку авіаційною галузі та підготовки авіаспеціалістів, де важливу роль може відіграєти ААУЦА, так як є провідною профільною громадською асоціацією, що об’єднує авіапідприємства України, а університет в свою чергу, готовий на зміни та підвищення рівня освітньої підготовки.
Сподіваємось на підтримку у даному питанні Вищого керівництва країни та беспосередньо Міністра інфраструктури Олександра Кубракова та Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.
На засіданні комітету були присутні представники Міністерства інфраструктури України, Державної авіаційної служби України, Державного агентства інфраструктурних проектів України, Міністерства регіонального розвитку, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони України, Державного підприємства обслуговування повітряного руху України «Украерорух», Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Українського гідрометецентру, представники аеропортів, виробників спецтехніки, матеріалів, хімреагентів та інші.
Захід відбувся в період масштабної, за останні роки, розбудови інфраструктури аеропортів, винайдення можливості їх фінансування, згідно цільової державної програми, про що розповіла начальник Управління Державного агентства інфраструктурних проектів Інесса Пікуль.
Учасники заходу обговорили стан нормативно-правової бази проектування, будівництва, ремонту та експлуатації аеропортів, чинні вимоги до підготовки доказової документації для сертифікації аеродромів, визначення блоків аеродромів до яких при сертифікації застосовуються ті чи інші авіаційні правила, а також - вимоги до професійної підготовки та перепідготовки аеродромно-технічного персоналу аеропортів.
Було приємно чути від представника Міністерства Регіонального Розвитку, керівника експертної групи Директорату технічного регулювання у будівництві Вадима Євстаф'єва, що для створення таких необхідних нормативних документів, які регулюють проектування та будівництво об’єктів аеропортів передбачене фінансування.
До засідання включенням онлайн zoom долучилися представники Міжнародної ради аеропортів Європи (ACI Europe) та швейцарської компанії Бошунг Глобал Лтд (Boschung Global Ltd).
Представник ACI Europe Ian Witter поділився європейським досвідом щодо форм власності та управління, а також вимоги до сертифікації європейських аеропортів, а спеціалісти всесвітньо відомої компанії «Бошунг Глобал Лтд» розповіли про систему ATLAS (Автоматизована система оцінки зльоту та посадки), яка дає можливість фіксації даних згідно з форматом звітності (GRF) ІКАО.
ATLAS - це перша у світі повністю автоматична система, яка не вимагає закриття злітно-посадкової смуги та фізичної присутності персоналу для контролю її стану. Надалі планується продовжити роботу з представниками компанії задля перейняття досвіду європейських країн та впровадження в Україні.
Цей захід відбувся за підтримки компаній: ТОВ «ВАТЕК», ТОВ «УНІПРОМ», ТОВ «Тітал», ТОВ «ЕЛАР-ТЕЛЕКОМ», ТОВ «Автомагістраль-Південь», Компанії «ДатаСпектр», ТОВ «Юкойл», «Ді Ар Енержи Груп», ТОВ НВП «ТЕХВЕСТСЕРВІС», ПП «Леант», представники яких виступили з доповідями та презентаціями своїх продуктів та послуг, які є важливими для аеропортів.
Окрема подяка ректору НАУ Максиму Луцькому за відкриту позицію до співпраці та надання можливості проведення заходів ААУЦА у стінах одного з найкращих ВУЗів країни та Альма-матері для багатьох членів комітетів Асоціації.
Сподіваємось на подальші зустрічі, зростання авіаперевезень та розвиток авіації нашої країни.
До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!