Оперативне обговорення актуальних питань

Оперативне обговорення актуальних питань.

1.03 за ініціативи економічного комітету Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА) відбулася скайп конференція з обговорення Порядку встановлення аеропортових зборів (Порядок), розроблених Міністерством Інфраструктури України (МІУ), згідно програми впровадження європейських нормативних–правових актів (НПА), зокрема Директиви 2009/12/ЄС від 11.03.2009 про аеропортові збори, в авіаційне законодавство України.

До конференції запрошувались усі аеропорти України, експерти з цього напрямку та керівництво відділу авіації МІУ. Дерегуляція аеропортових зборів стосується саме аеропортів з обсягом пасажиропотоку до 5 млн пасажирів на рік.
Участю в відео скайп конференції зацікавились та були присутні керівники та представники аеропортів Львова, Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Сум, Києва (Жуляни), Одеси які поділились думками та надали свої пропозиції щодо впровадження Порядку, поставили питання представнику Мінінфраструктури.

Такий зворотній зв'язок з аеропортами був корисний, розробники документу отримали позицію аеропортів не тільки у дерегуляції встановлення аеропортових зборів, а і у вирішенні питань з базуванням ПС на аеродромі, понаднормативної стоянки ПС та визначенні зборів при виконанні чартерних рейсів, що необхідно зробити вже зараз, до весняно-літньої навігації.

Присутні також запропонували доповнити Порядок методикою розрахунків аеропортових зборів.
Учасники скайп конференції дуже вдячні керівництву ААУЦА за оперативну організацію спілкування зацікавлених фахівців з обговорення нагальних питань та надання своїх пропозицій.

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Розкриваючи авіаційний потенціал України – маємо...
29 листопада 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!