Приємно коли усі гілки регіональної влади та бізнес об’єднуються заради відновлення летовища свого регіону, міста.

Приємно коли усі гілки регіональної влади та бізнес об’єднуються заради відновлення летовища свого регіону, міста.

Одним із прикладів такої співпраці може бутикруглий стіл щодо відновлення та розвитку  авіаперевезень з аеропорту м. Рівне.

За спільної ініціативи Голови Рівненської ОДА – Віталія Коваля, Голови  Рівненської обласної ради  Сергія Кондрачука, Рівненського міського Голови Олександра Третяка, за участі безпосередніх виконавців цих органів, які відповідають за розвиток обласного комунального підприємства МА «Рівне», а також представників бізнесу - майбутніх інвесторів, авіаційних експертів, місцевих ЗМІ, туристичних операторів - 19.05.2021 року  в конференц залі готелю Reikartz Бергшлоссвідбувся цей захід.

Також в заході прийняли участь  члени Американсько - Української Ділової Ради (USUBС) на чолі з  з виконавчим директором Михайлом Даценко та президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) Петро Липовенко з представниками учасників ААУЦА, які безпосередньо приймали участь в реконструкціях та будівництві об’єктів аеропорту від проектування  до вводу в експлуатацію. Після вітальних слів та постановки задач, а це - відпрацювання конкретної дорожньої карти зреконструкції та модернізації об’єктів аеропорту, які б відповідали європейським стандартам та могли приймати і обслуговувати  літаки типу Boeing та Airbus, керівниками області та міста,виступи продовжили авіаційні фахівці, а це: керівник департаменту агентства інфраструктурних проектів МІУ Інесса Пікуль, яка онлайн підтвердила, що аеропорт «Рівне» є в програмі розвитку аеропортів України, згідно з якою йому планується  виділити 75 млн. грн. на  ремонт покриттів РД та перону, огорожі аеродрому, РТО та ССО, після надання проектів, які пройшли Держархбудекспертизу. Голова Рівненської облради підтвердив, що область замовила та фінансує виготовлення проектно - кошторисної документації, яка повинна бути завершена до кінця червня 2021року. Фахівець Украероруху запевнив, що вони готові забезпечити прийом та  випуск ПС усіх типів по системі АФІС.

В своєму виступі президент ААУЦА Петро  Липовенко звернув увагу  та подякував керівникам області та міста за консолідоване відношення  до оновлення та модернізації  об’єктів аеропорту, а також попередив про наслідки та відповідальність за неякісне, несвоєчасне виконання проектних та будівельно - монтажних робіт  недобросовісними, не фаховими, інколи без досвіду підрядними організаціями. Що не одноразово відбувалося в аеропортах та авіапідприємстивах України.

Відносно відновлення авіаперевезень, як чартерних так і регулярних помідомив, що усі авіакомпанії WINDROSE, SkyUp Airlines,Bees Airline та інші,  з якими відбулася розмова,можуть виконувати такі рейси за умови, щоаеродром та  інфраструктура аеропорту будевідповідати сертифікаційним вимогам для їхніх типів ПС, наявності в аеропорту  комплекту техніки для всесезонного наземного обслуговування,виконання АРР та утримання аеродрому в експлуатаційному стані. А також наявністькваліфікованого персоналу аеропорту, яким необхідно займатись уже сьогодні.

Також П.Липовенко запропонував спільними зусиллями сприяти впровадженню змін  до НПА при виконанні внутрішніх авіаперевезень, а саме:

не справляти ПДВ, в тому числі із авіаційного пального;
зменшити тарифи аеропортових зборів та  за АНО в районі аеродрому
впровадити  Положення щодо суспільно - необхідних авіаційних перевезень згідно до ст.96 Повітряного Кодексу України;
спростити передачу спеціальної техніки  для наземного обслуговування між аеропортами та авіапідприємствами різної форми власності;
навчальним закладам підвищити рівень підготовки  авіаційних фахівців;
та ряд інших заходів, які б сприяли  зниженню вартості авіаперевезень (авіаквитків).

Після закінчення заходу в готелю, бажаючі відвідали аеропорт, де ознайомились зі станом об’єктів  аеропорту та дали практичні рекомендації щодо реконструкції, модернізації та подальшій їх експлуатації.

Маємо надію, що впродовж 3-х років при відповідному відношенні усіх гілок влади та впровадженні запланованих реформ, мешканці України зможуть швидко та комфортнопереміщатись між містами нашої країни.

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Розкриваючи авіаційний потенціал України – маємо...
29 листопада 2023, 10:00
Захід, який привернув увагу фахівців різних галу...
09 листопада 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!