Завершилась діяльність громадської ради (ГР) при державній авіаційній службі України (ДАСУ) поточночної каденції
Завершилась діяльність громадської ради (ГР) при державній авіаційній службі України (ДАСУ) поточночної каденції.
 
27 квітня 2021 р. відбулося фінальне засідання ГР при ДАСУ. Засідання мало кворум (участь взяли 19 з 33 членів громадської ради, із них 17 онлайн).
 
Після затвердження порядку денного, голова громадської ради Петро Липовенко перейшов до звіту про діяльності ГР при ДАСУ, як це передбачено положенням про громадську раду.
 
В своєму виступі пан Липовенко конкретно зупинився на рішеннях кожного із 8-ми засідань ГР, а також акцентував увагу на основних, прийнятих колегіально у напрямку покращення авіаційного законодавства та боротьбі із наслідками пандемії. Зокрема, за підтримки ГР були прийняті зміни та доповнення до Повітрянного Кодексу, авіаційні правила(АП), із них «Правила сертифікації та затвердження зареєстрованих агентів, відомих вантажовідправників» та інші нормативно – правові та регуляторні акти. Проводились активні консультації із учасниками авіаційного ринку та органами влади, надавалися пропозиції щодо покращення взаємодії в авіаційній галузі. Надсилались звернення від гр при ДАСУ до керівників Держави, МІУ, ДАСУ щодо підтримки авіапідприємств та компенсації збитків, визванних карантинними обмеженнями, пандемії COVID-19. Частина таких пропозицій мала своє відображення у відповідних рішеннях влади. Враховуючи вище сказане, за пропозицією голови гр, діяльність громадської ради за поточний період в цілому вважати задовільною. За що одноголосно проголосували учасники засідання.  
 
Окремо пан Липовенко акцентував увагу присутніх на тому, що, хоча інститут громадських рад при виконавчих органах влади існує в Україні давно, проте не має достатнього впливу та контролю за їх діяльністю. Тому наступне скликання громадської ради має це врахувати, і брати активнішу участь у житті Державіаслужби, як регулятора та авіаційної галузі в цілому.
 
Щодо кандидатів від громадської ради поточної каденції до ініціативної групи з формування нового складу ГР наступної каденції, була надана наступна інформація, що за погодженнями з керівництвом та головами комісій гр до ДАСУ були надані наступні кандидатури: Б. Долінце, В. Біскупський, В. Резнік, В. Яценко. Для визначення двох в наказ по ДАСУ.  
 
Секретар громадської ради К.Новіков доповів доопрацьований проект плану роботи ради на поточний рік, який і був проголосований одноголосно. Враховуючи, що дане засідання є фінальним для поточного скликання, було ухвалене рішення пропонувати цей план роботи прийняти за основу наступному скликанню.
 
Закриваючи засідання, голова громадської ради подякував усім 35 представникам інститутів громадянського суспільства за активну участь у житті авіаційної галузі України та проявлений інтерес до авіації і її проблематики, а також керівництву Державіаслужби за підтримку та взаємодію в діяльності громадської ради, побажав членам гр наступної каденції більш успішної діяльності без всіляких карантинних обмежень.

 

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!