Зустріч фахівців з аварійно -рятувального та протипожежного забезпечення польотів(АРПЗП)

Зустріч фахівців з аварійно -рятувального та протипожежного забезпечення польотів(АРПЗП)

Не так часто проводяться такі заходи де керівники підприємств, підрозділів АРПЗП, та безпосередні виконавці могли розглянути насущні питання щодо організації підготовки персоналу , укомплектованість підрозділів спецтехнікою та обладнанням, поділитись досвідом.

На сьогодні це дуже важливо та необхідно, оскільки наказом Державіаслужби № 849 віл 06.10.2017р. впроваджені технічні вимоги та адміністративні процедури для сертифікації аеродромів згідно регламенту Єврокомісії № 139, де передбачений цілий розділ по АРПЗП.

Враховуючи вищевказане, керівництво Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА) організувало15 березня 2018 року проведення науково - практичного семінару для персоналу(керівники, посадовці, виконавці), які опікуються та несуть безпосередню відповідальність за цей напрямок готовності авіапідприємств.

У заході прийняли участь біля 45 чоловік, в тому числі представники МНС, МО, Державіаслужби, ДП «Украерорух» та запрошенні ААУЦА керівники – фахівці тренувальної бази «Training Base Weeze GmbH & Co(м. Веезе, Німеччина), яка тільки за 2017р. пілготовила 25тис. фахівців різних категорій: пожежних, рятувальників для авіації, поліції, військових та антитерористичних підрозділів країн Європи та Світу. Основний девіз наших німецьких колег це: без втрат пожежних, рятувальників, які повинні зробити усе для забезпечення рятування людей при можливості збереження матеріальної частини. Для цього на тренувальній базі в Німеччині на території біля 45 га, яка укомплектована усім необхідним для проведення спеціальних тренувань персоналу практично в реальних умовах. Те, що почули та побачили на слайдах презентації учасники заходу ще раз підтвердило, що в Україні аналогічного полігону немає. Представники ознайомили присутніх з методиками та необхідними можливостями практичного навчання команди пожежних в сучасному навчальному центрі.

Відкрили засідання: президент ААУЦА П. Липовенко та генеральний директор ТОВ «ПРОГРЕССТЕХ-УКРАЇНА» А. Фіалковський, які звернули увагу на актуальність, своєчасність та необхідність проведення такого заходу.

Заступник начальника управління аеродромів та аеропортів Державіаслужби Анна Ідрісова поділилась станом впровадження Технічних вимог та адміністративних процедур для сертифікації аеродромів України, згідно регламенту 139, введеного в дію наказом Державіаслужби від 06.10.2017 № 849., а начальник відділу аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення Державіаслужби Олег Діцул розповів про впровадження стандартів ІСАО в оснащеності аварійно-рятувальних служб аеродромів цивільної авіації в проекті Авіаційних правил «Правила аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів у цивільній авіації України».

Були заслухані доповіді та презентації українських компаній:

- ТОВ «ТІТАЛ» – універсальне підприємство з виробництва аеродромно - пожежної спецтехніки, аварійно-рятувального обладнання для аеропортів, атомних електростанцій та інших підприємств.
- Компанія ПОСТ-01 є офіційним представником в Україні таких всесвітньо відомих виробників спецтехніки та обладнання для аварійно-рятувальних та протипожежних робіт як: KUNZ (Німеччина); MAGIRUS (Німеччина); HOLMATRO (Нідерланди), OSW (Німеччина), IV-ER (Хорватія).

Захід пройшов у діловій, конструктивній, відвертій обстановці. Маємо надію, що приніс відповідні позитивні результати, та жалкуємо, що не всі авіапідприємства делегували своїх представників.

Дуже вдячні керівництву ТОВ «ПРОГРЕССТЕХ-УКРАЇНА», особисто генеральному директору компанії А. Фіалковському за гостинність, доброзичливість персоналу та надану можливість проведення даного заходу в комфортній, діловій обстановці.

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!