Результати та перспективи співпраці після відвідування делегації представників аеропортів та авіапідприємств Тренувальної бази "Weeze GmbH&Co KG" (Німеччина)

Результати та перспективи співпраці після відвідування делегації представників аеропортів та авіапідприємств Тренувальної бази "Weeze GmbH&Co KG" (Німеччина)

Керівниками Асоціації «Аеропорти України» ЦА (ААУЦА) та Державіаслужби (ДАС) було організовано поїздку фахівців, які відповідають за аварійно - рятувальні роботи, пожежну безпеку та цивільний захист населення на Тренувальну базу  "Weeze GmbH & Co KG". Шкода, що у зв’язку з особливим станом в країні не змогли бути присутні керівники центрального апарату та регіональних управлінь ДСНС (планувалось 8 чол.), від них залежить практично усе, що стосується підготовки персоналу, організації полігонів, організації підготовки, тренувань персоналу, впровадження нормативно – правових та регуляторних актів відповідно європейським стандартам.

Учасники делегації ознайомились з об’єктами та тренувальними полігонами, макетами для тренувань бази Weeze та провели ряд навчальних показів по гасінню пожежі та порятунку людей на повітряних суднах (ПС).

Тренувально - навчальна база є територією з унікальним середовищем та інфраструктурою та має 420.000 кв.м., де розміщені 40 підготовлених об'єктів - полігонів, тому навчання у сфері пожежогасіння, порятунку людей можуть бути здійснені в реальних умовах. Існують також інші тренувальні об'єкти для тренувань спецпідрозділів поліції, міністерства оборони, служб безпеки, а також пошуково-рятувальних робіт в населених пунктах, антитерористичної діяльності.

База є сертифікованою Національною Асоціацією протипожежного захисту (NFPA) та Європейським агентством авіаційної безпеки (EASA), щороку близько 20.000 учасників з усього світу проходять тренування.

Під час ознайомчої екскурсії було продемонстровано методи та способи гасіння реальної пожежі на повітряному судні, в будівлях інфраструктури аеропортів, авіапідприємств.

Делегація також відвідала пожежну частину міста Арнем (Нідерланди). Ознайомились з спецтехнікою, обладнанням, підготовкою персоналу та організацією взаємодії між підрозділами при проведенні пожежогасіння та порятунку людей. Бійцям цієї частини  можна тільки позаздрити, що у них є все для виконання поставлених завдань, нам ще необхідно багато зробити, щоб дійти до такого рівня. Також делегація відвідала підприємство з виробництва пожежних машин  та обладнання, в тому числі і для аеропортів – компанія “Kronenburg”, яка є одним із провідних світових лідерів протягом 190 років з виробництва протипожежного обладнання, яке використовується у більш ніж 100 країнах світу. Ця спецтехніка підтримує безпеку в аеропортах, містах і селах, а також у військових районах та місцях розміщення хімічних виробництв.  Основною перевагою таких машин є повністю композитна конструкція, яка не піддається корозії, проста в експлуатації та захист від горіння.

При підведенні підсумків проведення заходу було вирішено продовжити співпрацю та спілкування. Тренувальна база "Weeze GmbH&CoKG" та виробник машин “Kronenburg” запросили відповідальних керівників ДСНС, МВС, Міністерства Інфраструктури та Державіаслужби для ознайомлення з діяльністю бази, об’єктами для тренувань. Також представники компаній готові надати допомогу послідовному переходу даних структур на Європейські та світові стандарти.

Всі учасники делегації дуже вдячні приймаючій стороні за теплий прийом, цікаву та корисну інформацію, поради та гостинність.

 

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Розкриваючи авіаційний потенціал України – маємо...
29 листопада 2023, 10:00
Захід, який привернув увагу фахівців різних галу...
09 листопада 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!