Відбувся перший етап семінару з авіаційного страхування

Відбувся перший етап семінару з авіаційного страхування

Асоціація "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА) сумісно з "Інститутом післядипломної освіти та бізнесу" організувала проведення науково - практичного семінару для фахівців та провідних спеціалістів (юристів), які відповідають за авіаційне страхування в авіапідприємствах, хендлігових, кейтерінгових, паливо - заправних компаній та авіакомпаній (в частині взаємовідносин з аеропортами).

Лектором виступив Олександр Кириченко - експерт з авіаційного страхування Інституту ризику, «Юнісон страхування» (КТН, д).
Серед головних обговорених питань були:
Страхування - як елемент управління ризиком аеропорту;
Ідентифікація основних ризиків аеропортової діяльності;
Статистична оцінка частоти та розміру збитків в аеропорту;
Авіаційне страхування для аеропорту.
Дмитро Денисов - юрист ААУЦА розповів про юридичні можливості обмеження ризиків для аеропорту.


В семінарі по скайп конференції, як лектори також прийняли участь консультанти міжнародної юридичної компанії Kennedys (Великобританія).


Спеціалізація компанії - авіастрахування: супровід всіх видів вимог з авіаційної відповідальності, включаючи ведення справ по складним вимогам в декількох юрисдикціях за шкоду вантажу, багажу, каско літака, здоров'ю пасажирів і діяльністю авіації загального призначення.
Презентація була підготовлена Ларою Бонд - помічником юриста юридичної компанії Kennedys та Олександрою Родіною - партнером компанії, з виступу якої слухачі багато дізнались про страхування у Європі, звернули увагу на кібер-ризики, на прикладі кібер атак у авіації та 2016-17 років, коли бізнес по усьому світу постраждав на 450 мільярдів доларів через кібер атаки, на кліматичні зміни та вплив клімату на інфраструктуру аеропорту та про ліміти відповідальності.


Досвід юридичного врегулювання компанії такий: Metrojet, Reg EI-ETJ в Єгипті (2015) і «Татарстанськіавіалінії», B737-500 в Казані (2013 рік).


Провідний юрисконсульт за претензіями: Аерофлот, B737-500 в Пермі (2008); «Сибір», А310 в Іркутську (2006 г.); KAM Air, B737-200 біля Кабула (2005); UM Air, YAK-42D Turkey (2003); «Сибір», Ту154 Чорне море (2001 рік); Влад Авіа, Ту-154 в Іркутську (2001); і Аерофлот.


Цікаво доповіла про місце та роль страхового брокера в обробці і переведенні ризиків аеропорту і суб'єктів аеропортової діяльності і завершила лекцію Олександра Гербеда - страховий брокер UIBC - офіційно уповноважений мережевий партнер UNITED INSURANCE BROKERS LIMITED (UIBL) - незалежний міжнародний страховий і перестраховий брокер Lloyd's.

UIB надає широкий спектр послуг більш ніж в 110 країнах світу і має представництво в Україні, є одним зі світових лідерів з надання брокерських послуг зі страхування і перестрахування в авіації. Багаторічний досвід розміщення ризиків ДПМА «Бориспіль».


Бажаючі відвідали музей НАУ та ознайомились із його експонатами, де відтворені історичні передумови створення університету, його історія, розвиток та здобутки.


Навчання буде продовжено у дистанційному форматі, 22 листопада відбудеться заключний семінар, де учасники здаватимуть залік за результатами якого вони отримають диплом державного зразку про підвищення кваліфікації з авіаційного страхування.


ААУЦА виражає велику вдячність керівництву Національного авіаційного університету за надану можливість та організацію проведення заходу в аудиторії головного корпусу!

До всіх публікацій
Інші статті
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Приємні відчуття від зустрічі та перспектив спів...
19 лютого 2024, 08:30
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!