Приклад державницького підходу до будівництва та реконструкції інфраструктурних об’єктів аеропортів, які так сьогодні необхідні мешканцям України

Приклад державницького підходу до будівництва та реконструкції інфраструктурних об’єктів аеропортів, які так сьогодні необхідні мешканцям України.
В період підготовки до проведення міжнародного авіафоруму «АЕРОКОНГРЕС – 2018», який відбудеться 27-28 вересня 2018р. керівництво Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА) відвідало місце проведення заходу - міжнародний аеропорт "Одеса" та оглянуло основні інфраструктурні об'єкти аеропорту які сьогодні знаходяться в стадії будівництва та реконструкції, це новий пасажирський термінал, злітно - посадкова смуга (ЗПС) та ряд інших об’єктів аеродрому.
Після ознайомлення зі станом будівництва та створенням будівельних майданчиків-були здивовані змінами, які пройшли після останнього відвідування аеропорту у травні 2018 року.
Стан внутрішньо будівельно - облицювальних робіт зони відльоту пасажирського терміналу (саме там де планується проведення Аероконгресу та виставки - презентації учасників заходу) майже закінчений, внутрішні приміщення терміналу набувають свого, проектного вигляду. Будівельні роботи йдуть повним ходом, а професійний, господарський підхід керівництва Одеського аеропорту, додає впевненості в тому що захід відбудеться в гостинній, робочій атмосфері де буде місце і урочистостям і фаховим дискусіям з різних напрямків авіаційної діяльності.
Все це безумовно буде сприяти розвитку авіаційних перевезень в Україні. Тут (на Аероконгресі) знайдуть свої інтереси не тільки виробники та фахівці - експлуатанти авіаційної техніки, обладнання, а і представники власників аеропортів, які матимуть можливість побачити масштаб будівництва ЗПС з використанням новітніх технологій, поспілкуватись з менеджерами та фахівцями від замовника, генерального підрядника та безпосередніх виконавців будівельно- монтажних робіт
Розгорнуте будівництво на сьогодні вже готове представити проміжні результати - пісним бетоном укладено більш як 1 км ЗПС, на іншій частині ведуться роботи по укладці мінеральної основи та піско-цементного шару. Введені в експлуатацію два нових сучасних бетонні заводи потужністю по 150 куб м. бетону кожний, а також розгорнуте і здійснені налагодження та випробування бетоноукладочного комплексу «ГАМАКО», виробництва однойменної компанії із США, який у відповідності з технологічним циклом вже на наступному тижні почне укладання верхнього (чистового) шару бетону. На об'єкті працює більш як 140 чол., 60 механізмів, при цьому, для забезпечення якості бетонних сумішей із яких будується ЗПС, була організована сучасна лабораторія, яка оснащена сучасним обладнанням з використанням новітніх технологій, що дозволяє оцінювати якість компонентів ЗПС та бетонного покриття в цілому, на всіх етапах будівництва.
Все це дає впевненість що при постійному та достатньому державному фінансуванні, аеропорт Одеса в проектні терміни отримає нову ЗПС з метеомінімумом згідно 3-ї категорії ІКАО, яка дасть можливість приймати майже всі типи літаків навіть в непростих погодних умовах та підвищить безпеку та регулярність польотів.
У сукупності з новим терміналом, все це дозволить збільшить пропускну спсособность аеропорту, інтенсивність польотів існуючих перевізників та залучити нових, в т.ч. працюючих в сегменті low cost перевезень. Як результат все це дасть потужний іпульс подальшому розвитку всього південного регіону України.

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!