Рівне - місто авіаційне!

Рівне - місто авіаційне!
Тільки спільна зацікавленість усіх гілок регіональної влади (ОДА, обласна, міська та районні Ради) може привести до успіху в розвитку авіаперевезень з регіональних аеропортів.

За ініціативи Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) спільно з Рівненською обласною державною адміністрацією (ОДА), обласною Радою та ОКП «Міжнародний аеропорт «Рівне» 21червня 2018 року, у конференц залі готелю "Україна", був проведений черговий міжнародний авіафорум, направлений на розвиток авіаційних перевезень з регіональних аеропортів.

Аеропорт м. Рівне було обрано для проведення авіафоруму не випадково, оскільки власники аеропорту - громада області, обласна Рада звернули увагу на такий соціально – інфраструктурний об’єкт та виділяють кошти для підтримання його в експлуатаційному стані і прагнуть розвитку авіаперевезень. Як сказав у своїй доповіді президент ААУЦА П. Липовенко, що наявність діючого аеропорту підвищує статус, імідж регіону та міста де він розташований у 2-2,5 рази. П. Липовенко, також відмітив, що аеродром та пасажирський термінал сьогодні в кращому стані ніж аналогічні об’єкти аеропортів інших міст України, які були побудовані у 80-ті роки минулого століття, завдячуючи керівникам аеропорту та Рівненської області.

Завдячуючи плідній співпраці керівництва аеропорту "Рівне" на чолі з директором І. Насинюком та його заступниками (В.Свінтозельский, І.Сєрих) з органами регіональної виконавчої влади, яка в початковий період забезпечує фінансування, поступово рухається вперед збільшуючи кількість авіарейсів. З їх виступів видно, що зроблена велика робота з утримання аеродрому у експлуатаційному стані, відновлення інфраструктури терміналу аеропорту. Але ще попереду робота з відновлення об’єктів аеродрому, організації виробничої бази для наземного обслуговування, придбання та впровадження в експлуатацію спецтехніки та обладнання в тому числі і систем бронювання та реєстрації пасажирів.

Форум відбувся за підтримки керівників області - Голови Рівненської ОДА Муляренко О.В., та голови Рівненської обласної Ради Данильчука О.Ю. Президент ААУЦА за традицією, що склалася під час проведення таких заходів у регіонах, вручив керівникам області книжки почесного президента Асоціації Троценка А.М. "Літопис авіації України" та «Літопис аеропортів України», який в свій час починав свою трудову діяльність в авіації саме з Рівненського аеропорту.

У Форумі прийняли участь: Голова Рівнеської ОДА, депутати, представники: авіакомпанії "Анда Ейр","УРГА", туристичної галузі Західного регіону ("Джоін Ап), керівники регіональних аеропортів України, та Польщі (м.Люблін), представники: українських виробників спецтехніки для наземного обслуговування літаків та утримання аеродромів ("Віпласт- Аеро", "Євромаш"), аеронавігації (ДП "Украерорух", ТОВ "Техвестсервіс"),), представників науково - проектних закладів: ТОВ «Прогресстех Україна» , ТОВ Інституту «Укрдорпроект» ТОВ "Апогей", ТОВ «УНІПРОМ», Держприкордонслужби. Захід пройшов в діловій, відвертій, конструктивній обстановці.

Для подальшої координації дій між Рівненською обласною державною адміністрацією, Рівненською обласною радою та Асоціацією "Аеропорти України" ЦА, в яку входять передові висококваліфіковані фахівці з різних напрямків авіаційної діяльності, був підписаний меморандум про співпрацю.

Керівництво аеропорту бачить перспективу розвитку у збільшенні кількості авіарейсів, продовженням чартерної програми на осінньо -зимову навігацію та відновленню регулярних авіарейсів, що зв'яжуть м. Рівне та область з польським м. Люблін та містами України, насамперед Києвом Харковом, Запоріжжям, Миколаєвим, Одесою. Маємо надію, що керівництво області підтримає аеропорт та надасть йому необхідне фінансування для погашення заборгованості , яку накопичили за останні 15 років.

ААУЦА радо вітає таку співпрацю та підтримує аеропорт у всіх його починаннях.

На жаль, представники Міністерства Інфраструктури та Державіаслужби не знайшли часу та можливості відвідати цей захід, запитань у учасників було багато, щодо імплементації та впровадження нормативно - правових актів ЄС в Україні, стану виконання "Державної цільової програми розвитку аеропортів до 2023 року", впровадлження авіастратегії та відпрацювання плану її виконання, та ряд інших питань, які потребують негайного вирішення, відповіді ми так і не отримали.

Учасники заходу з розумінням відносяться до щільного графіку та зайнятості керівників галузі, але компетентних фахівців можливо було делегувати. Тай відповідати на запрошення в цивілізованому світі прийнято.

Правління ААУЦА висловлює щиру подяку керівництву області, директору аеропорту Насинюку І.Ф., за організацію заходу та бажає колективу Рівненського аеропорту реалізувати свої можливості, та відновити регулярні авіасполучення з міста таких славних традицій.

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Розкриваючи авіаційний потенціал України – маємо...
29 листопада 2023, 10:00
Захід, який привернув увагу фахівців різних галу...
09 листопада 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!